Pôžitok z prepojenia troch druhov čokolády: Vychutnajte si ako dezert tieto cookies

Ak máte radi niečo sladké k svojej poobednej káve, neváhajte s pripravte si spolu s nami cookies z troch druhov čokolády. Prekvapí vás určite ich krehká textúra a môžete si ich vychutnať aj teplé, ale aj chladné počas teplého dňa.

Ak máte radi niečo sladké k svojej poobednej káve, neváhajte s pripravte si spolu s nami cookies z troch druhov čokolády

Ak máte radi niečo sladké k svojej poobednej káve, neváhajte s pripravte si spolu s nami cookies z troch druhov čokolády

Zdroj: Profimedia

Milovníci čokolády si pri tomto recepte určite prídu na svoje. Jednoducho sa tváriace koláčiky v sebe spájajú tri druhy čokolády- horkej, mliečnej a bielej. Vďaka svojej jedinečnej textúre sa vám budú rozpadávať v ústach a určite potešia ako malých, tak aj veľkých maškrtníkov.

Mohlo by vás zaujímať: Čučoriedkový cheesecake s horkou čokoládou: Božský recept podľa food blogerky Simony Škodovej

Na cesto budete potrebovať:

350 g hladkej múky
250 g zmäknutého masla
200 g kryštálového cukru
150 g hnedého cukru
125 g horkej čokolády
125 g mliečnej čokolády
125 g bielej čokolády
75 g kakaa
2 vajcia
1 polievkovú lyžicu práška do pečiva
štipku soli

Postup:

1. Svoju rúru si predhrejte na 180 °C a plech si vysteľte papierom na pečenie
2. V miske zmiešajte múku s kakaom, práškom do pečiva a so štipkou soli. 
3. Za pomoci mixéra vyšľahajte cukor s maslo na hladkú hmotu. Po jednom do tejto zmesi pridávajte vajíčka a dôkladne vždy premiešajte. Aby ste dokončili základné cesto, prisypte múku s ingredienciami, ktoré ste si do nej zapracovali.
4. Na doske si nakrájajte všetky tri druhy čokolády na menšie kúsky a postupne ich zapracujte do vzniknutej zmesi na koláčiky cookies.
5. Na papier na pečenie urobte vždy malú kôpku cesta, ktorú následne roztlačte prstami do tvaru sušienky. 
6. Pečte približne po dobu 12 minút. 

Prečítajte si tiež: Lahodný májový čokoládový koláč: Najlepší dezert na nedeľný stôl

TIP: Ak nie ste až takým milovníkom čokolády, ale uvítali by ste ovocnú verziu cookies, môžete namiesto čokolády použiť do cesta sušené ovocie. Skvelé sú brusnice či hrozienka. V takom prípade môžete vynechať aj kakao a ako ochucovadlo použite vanilkový cukor či škoricu.

Dobrú chuť!

Foto:
Profimedia
Zdroj:
PC

Súvisiace články

Vysetrenie.sk

PlniElanu.sk

Diskusia k článku

comments powered by Disqus

Najčítanejšie články

Staň sa fanúšikom

Starostlivosť o seba