Presunúť na hlavný obsah

Letný obed s príchuťou Talianska: Lasagne so štyrmi druhmi syra musíte vyskúšať

Recepty

Ak nemáte príliš veľa času na prípravu obeda, avšak chcete si pripraviť niečo delikátne, neváhajte a pustite sa do výroby týchto jedinečných lasagní. Ohúrite ním svoju rodinu a pripomeniete si krásne chvíle, ktoré ste strávili pri mori.

Všetky druhy cestovín sa akosi podvedome spájajú s Talianskom. Taliani sú bezpochyby úžasnými kuchármi, ktorý dokážu aj najjednoduchšie jedlo premeniť na skutočný gurmánsky zážitok. S týmito lasagnami sa to však podarí aj vám!

Prečítajte si tiež: Pôsobivý letný obed: Vyskúšajte provensálske rizoto s cuketou a rajčinami

Na prípravu budete potrebovať:

100 g strúhaného tvrdého syra
250 g lasagní
200 g mozzarelly
tymián
bazalka
pár rajčín pre sviežu chuť

Na omáčku si pripravte:

1 tavený syr
50 g strúhanej mozarelly
1 smotana 12 %
bazalka
soľ
korenie

Postup:

1. Lasagne uvarte podľa návodu na obale. V osolenej vode ich varte približne 5 až 8 minút, pokým pláty nebudú troška zmäknuté. 
2. Na panvici si pripravte omáčku. Zmiešajte nastrúhanú mozarellu, bazalku, smotanu a tavený syr. Suroviny nechajte roztopiť na miernom ohni, aby sa spolu prepojili všetky chute.
3. Na kuchynskej doske si pripravte syr, ktorý budete ukladať na jednotlivé vrstvy lasagní.
4. Zapekaciu misku striedavo napĺňajte cestovinou, vrstvou syra a omáčky. Na záber pridajte niekoľko krúžkov čerstvých rajčín. 
5. Chuť Talianska docielite ak na záver na vrch poukladáte bylinky.
6. V rúre pripravené lasagne zapekajte asi po dobu 40 minút, dokým ich povrch nie je zlatistý.

Mohlo by vás zaujímať: Dokonalá letná pochúťka ako stvorená na piknik: Wrapy s lososom a horčicovým dresingom

Dobrú chuť!