Presunúť na hlavný obsah

Osviežte sa v strede letného dňa: Ľahkému čučoriedkovému koláču s mascarpone neodoláte

Recepty

Letné pochúťky nemajú konca kraja. Ak máte radi niečo svieže, vyskúšajte náš čučoriedkový koláč.

Mascarpone miluje snáď každý. Ak sa pridá k chutnému ovocnému koláču, je ťažké mu niečo vytknúť alebo mu odolať. Skúste si v letné poobedie pochutnať na tom našom, plnom čerstvých čučoriedok a uvidíte, že nepookrejú len vaše chuťové poháriky, ale aj žalúdok.

Inšpirujte sa: Spojte skvelú chuť s niečím zdravým: Pochutnajte si na brownies z arašidového masla a malín

Na prípravu otrebujete:

Cesto:

  • 200 gramov celozrnej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 120 gramov masla
  • 50 gramov hnedého cukru
  • 1 vajce

Nenechajte si ujsť: Moderná čokoládová raw torta: Pridajte ríbezle a dokonalý svieži dezert je na svete

Plnka:

  • šťava z polovice citróna
  • 250 gramov mascarpone
  • 1 vajce
  • 40 gramov hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 400 gramov čerstvých čučoriedok

Mohlo by vás zaujímať: Osviežujúci malinový koláč: Ľahká piškóta a mascarpone z neho robia tortu leta

Postup:

Na začiatok si zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vajíčkom a zmäknutým maslom, a to až pokým zo zmesi nevypracujeme hladké cesto. Následne ho vložíme do formy na pečenie, ktorú predom vymastíme. Nezabudneme aj na vytvorenie okrajov. Cesto musí obopínať celú misu.

Inšpirujte sa: Vynikajúci cisársky trhanec s jahodami: Špecialita rakúskych kráľov, ktorá vám spraví deň sladším

Hneď nato si do mascarpone nakvapkáme štavu z polovice citróna, pridáme hnedý aj vanilkový cukor, vajce a dobre premiešame. Zmes rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto a vrch obsypeme čučoriedkami tak, aby žiadna časť plnky nepresvitala.

Následne koláč vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a necháme piecť 30 minút. Po vytiahnutí koláč nechajte vychladnúť a podávajte ho vo forme trojuholníkov. Prajeme dobrú chuť!