Presunúť na hlavný obsah

Zdravý variant klasického gaštanového pyré: Takto ľahko ho pripravíte za pomoci účinných surovín

Recepty

Nič nepripomína jeseň tak ako vôňa kvalitných pečených gaštanov. Výrobky z nich, ktoré dostať v cukrárňach sú síce chutné, obsahujú však také množstvo cukru až sa vám z neho zatočí hlava. Domáca výroba gaštanového pyré pritom nie je vôbec zložitá.

Na vynikajúce gaštanové pyré môžete použiť iba tie najlepšie suroviny. Čerstvé jesenné gaštany sú svojou chuťou unikátne samé, netreba im pridávať veľa cukru ani aróm. Lahodné domáce pyré môžete podávať ako klasiku so šľahačkou, neváhajte však využiť ani novú variantu, ktorú sme si pre vás pripravili. Jej ústredným slovom je zdravie a budovanie svalovej hmoty.

Prečítajte si tiež: Vyskúšajte jesenný coctail: Margerita so štipkou škorice a chilli si vás získa svojou vyváženou chuťou

Na prípravu si zadovážte:

700 g gaštanov 
200 g nízkotučného tvarohu
4 polievkové lyžice medu
2 polievkové lyžice kvalitného rumu
2 polievkové lyžice proteínu bez príchute

Postupujte nasledovne:

1. Ako prvé si gaštany uvaríme. Tento proces trvá asi 20 až 25 minút kým nie je ich jadro úplne mäkké. Po vychladnutí ich ošúpeme a pomelieme dohladka.
2. V miske k nim pridáme nízkotučný tvaroh, ktorý by sa mal s gaštanovou hmotou jemne spojiť. Je oveľa výživnejší aj ľahší ako maslo, preto sa ho v žiadnom prípade nebojte.
3. Vmiešame med, rum a proteín. Hmota by mala byť vláčna, ak sa vám zdá príliš hutná, môžete pridať ešte kúsok tvarohu.
4. Podávajte ako pyré, najlepšie jemne vychladené. Pre perfektnú chuť môžete pridať aj malé bobuľové ovocie, ktoré bude príjemným osviežením. 

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si jednoduchý koláč plný jesene: Spája jablká, slivky a nádych škorice

Dobrú chuť!