Presunúť na hlavný obsah

Ako sa o seba starajú Marianna Ďurianová a Lucia Hablovičová

Feminity

Slovenky sú síce vo svete známe pre svoju prirodzenú krásu, ale aj o tú sa treba starať a šľachtiť, čo sa dá. Obzvlášť ženy, ktoré sú takmer denno-denne na očiach verejnosti, si na ňom dávajú záležať. Takými sú i moderátorka hlavných televíznych správ Marianna Ďurianová a exriaditeľka súťaže Miss Slovensko Lucia Hablovičová.

Predtým, než sa Lucia pustila do organizovania súťaže krásy, sama sa v modelingu roky pohybovala, preto si zvykla o seba dbať. „O vlasy sa starám, odkedy sa pohybujem v mediálnom prostredí, pretože modeling bolo obdobie, kedy som mala vlasy veľmi namáhané. Odvtedy používam kvalitnú vlasovú kozmetiku, väčšinou predávanú v kaderníckych salónoch. Najčastejšie je to od firmy Redken alebo Kérastase. Tým sa mi darí udržiavať vlasy v normálnom stave. A pomohlo im veľmi aj to, keď som sa dala pred pár rokmi radikálne ostrihať. Takže taký radikálny strih je raz za čas tiež asi dobrý.“

O vlasy sa stará Lucia aj používaním vlasových masiek a kondicionérov. „Masky sú štandard, používam ich pravidelne, sú silnejšie ako kondicionéry. A raz za čas, keď idem k svojmu kaderníkovi, dá mi na vlasy niečo dobré. Rôzne domáce pokusy ako vajíčko, som vyskúšala len raz v živote, ale naposledy. Dala som si totiž aj bielko, ktoré sa nemá dávať, a tri dni som ho ešte vyčesávala z vlasov,“ smeje sa.

Pleti venuje Lucia intenzívnu starostlivosť celý rok a v zime o to viac, pretože ju má suchú. „U každej ženy, ktorá si dáva záležať na tom, ako vyzerá, je kvalitná kozmetika veľmi dôležitá. Každému vyhovuje niečo iné, ja mám dosť citlivú pleť, takže využívam najmä krémy značky La Roche-Posay predávané v lekárňach. A dôležitá je potom už pravidelnosť.“ Rukám dopraje už trochu menej, hoci priznáva, že časom starostlivosť o ne zintenzívni. „Možno vekom si na ruky treba dávať väčší pozor, ale ja to stále beriem ešte ako celok, to telo. Možno keď budem staršia, tak si dám trošku viac záležať aj na nich. Bola som teraz na masáži a odporučili mi hodinovú kúru, kde vám vyslovene masírujú a krémujú ruky. Tak asi starnem, lebo mi napadlo, že by to mohlo byť dobré.“

Na rôznych ultravoňavých telových mliekach a krémoch si Lucia ulietavať nemôže, aj keby chcela. Ako alergičku ju silne parfumované prípravky dráždia, takže ich veľmi nevyužíva.
„Mám rada prírodné oleje, napríklad kokosový, ktorý je perfektný a aj veľmi dobrý na pleť. Ale čím sú tieto veci voňavejšie, tým je to pre mňa horšie. Takže občas si to ovoniam, ale nejako veľmi sa tým nenatieram.“

Pri otázke na masáže a iné služby, kde sa človek môže odovzdať šikovným rukám a sám oddychovať, Lucia nadšene prikyvuje. „Veľmi rada chodím na masáže a už som pochopila, že čím sú dlhšie, tým lepšie, takže chodievam na dvojhodinovú. A to je naozaj skvelý relax pre telo aj pre dušu. Len je potom veľmi ťažké ma zoškrabať z toho stola. Väčšinou tam aj zaspím a jediná nevýhoda toho, keď sa o vás dve hodiny niekto stará, je zdvihnúť sa potom a ísť domov. To je katastrofa“ – dodáva so smiechom.

Rovnakú slabosť pre SPA má aj Marianna Ďurianová. „Milujem sauny, teplé bazény a taký ten relax, kedy človek absolútne vypne. Mám strašne rada teplo a keď už máme zimné obdobie a nemám možnosť odletieť do teplej krajiny, tak si dosť ulietavam na týchto pobytoch v spa hoteloch. Milujem masáže a najmä tie čokoládové,“ prezrádza.

Vlasy takisto radšej zveruje do povolaných rúk a priznáva, že na umytie i fúkanie chodí radšej do kaderníctva, pretože je to tak pre ňu pohodlnejšie. „Mám takú exkluzívnu kaderníčku z firmy L´oréal, ktorá sa mi stará o vlasy, a práve teraz používam fantastický prípravok. Je to nová farba Inoa, ktorá je bez čpavku, neštípe, je komfortnejšia a taká prirodzenejšia blond." Rovnako ako Lucia, ani ona na sebe rôzne domáce kúry neskúša. Nad témou vlasy sa však ešte pozastaví, pretože podľa jej názoru sú práve ony slabou stránkou slovenských žien. „Zhodou okolností som bola teraz na jednej akcii, kde som mala možnosť vidieť, že ženy boli krásne oblečené, krásne nalíčené, vyvoňané, ale proste tie vlasy boli zlé. A nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. Takže aj keď nie som príliš nalíčená alebo nejako špeciálne oblečená, na tie vlasy si vždy dávam pozor.“ Inak to so starostlivosťou o ostatné časti tela príliš nepreháňa. „Používam kvalitné krémy a hlavne si myslím, že základom všetkého je voda, takže sa snažím veľa piť.“

Možno vás tieto dámy inšpirovali k tomu, aby ste i vy urobili pre svoj vzhľad a zdravie niečo naviac. Znie to možno ako zbytočné rozmaznávanie sa, ale každé nakrémovanie tváre či vlasový zábal si telo pamätá. Čo do seba neinvestujete postupne teraz, budete možno musieť zainvestovať nárazovo v hodine „dvanástej“.