Presunúť na hlavný obsah

Karin Savková tretia na svetovom finále Elite Model Look v Číne

Feminity

Mladá víťazka národného kola slovenskej Elite Model Look Karin Savková sa na svetovom finále v Číne umiestnila treťom mieste. Svojim úspechom sa tak zaradila medzi najúspešnejšie Slovenky v histórii tejto prestížnej modelingovej súťaže ako Denisa Dvončová či Linda Nývltová. Exkluzívne zábery priamo z finále a sústredenia z Číny nájdete vo FEMINITY fotogalérii.

Veľký úspech Karin predpovedal pre FEMINITY už po národnom finále predseda poroty Saša Jány, keď v rozhovore konštatoval, že „Karin je dievča, ktoré urobilo veľmi veľa práce od semifinále po finále“ a na svetovom finále  „má obrovské šance, aj keď som ostatné finalistky zo zvyšných krajín ešte nevidel“.

Do súťaže Elite Model Look sa na celom svete prihlásilo viac ako 350 tisíc dievčat. Po castingoch a národných súťažiach sa 71 finalistiek z viac ako 60 krajín sveta stretlo v čínskom meste Šanghaj, aby sa zúčastnili na tomto významnom evente módneho priemyslu.

Počas desať dňového sústredenia budúce modelky absolvovali skúšky oblečenia, nácviky choreografie, stretnutia s modelingovými agentmi, úpravy zovňajšku, ale mali čas aj na spoznávanie Šanghaju, nakupovanie a relax.

Do TOP 15 porota napokon zvolila finalistky z Angoly, Rakúska, Belgicka, Číny, Česka, Dánska, Francúzska, Nemecka, Nórska, Poľska, Švédska, Švajčiarska, Ukrajiny, USA a Slovenska. Všetkých 15 finalistiek získalo automaticky pracovnú zmluvu na 2 roky s Elite International, pričom prvé tri majú v zmluve aj garantovanú výšku zárobku.

Na konci show sa na neuveriteľnom 3. mieste umiestnila slovenská finalistka z Nemšovej, Karin Savková. Karin tento mesiac oslávi svoje 17. narodeniny a po národnom finále v Prahe stihla nafotiť módnu story pre magazín EVA, českú Elle a české Juicy. Jej modelingová kariéra v Elite začína a teraz bude nasledovať kroky Cindy Crawford, Lindy Evangelisty alebo Gisele Bundchen. Hneď v pondelok Karin fotila s ďalšími víťazkami celosvetovú kampaň na budúci ročník súťaže EML 2011.

Ako pre FEMINITY prezradila, národné finále bolo pre ňu prvým kontaktom z modelingom, predtým ako ju spolužiačky presvedčili, aby išla na casting sa tomu absolútne nevenovala. Na svetové finále v Šanghaji sa starostlivo pripravovala, popracovala na chôdzi a jazykoch a to jej prinieslo úspech.