Presunúť na hlavný obsah

VÍŤAZKA MISS SLOVENSKO 2010 V ŠATÁCH OD BEÁTY RAJSKEJ

Móda a krása

Pätnásť najlepších slovenských módnych návrhárov pripravilo na finálový večer súťaže Miss Slovensko 2010 špeciálne modely, ktoré súťažiace predviedli nielen počas poslednej z disciplín, ale i na after party v luxusnom bratislavskom hoteli. Mólu v ten večer jednoznačne kraľovala víťazka troch titulov Marína Georgievová, ktorej šaty navrhla Beáta Rajská. Kto koho obliekol nájdete vo FEMINITY galérii.

„Som veľmi rada, že som mohla počas finále mať na sebe model od Beáty Rajskej, pretože splnil moju predstavu. Keď sa vyberali šaty, tak som si veľmi priala, aby tie moje boli ružové a to sa mi splnilo,“ prezradila pre FEMINITY Miss Slovensko 2010 Marína Georgievová. Aj keď v súkromí má rada skôr zemité farby, model v jemnej ružovej ešte viac zvýraznil jej krásu. Víťazka titulov Miss 2010, Press a Sympatia v bežnom živote uprednostňuje športovú eleganciu a  farby modelov si vyberá podľa aktuálnej nálady. Počas finálového večera Marína spolu s ostatnými finalistkami predviedla aj modely značky Gizia. „Model, ktorý mi od tejto značky vybrali bol tiež zaujímavý a keď som videla celú ich kolekciu, zaujala ma táto značka,“ dodala čerstvá Miss.

V elegantných bielych šatách doplnených červenou stuhou od návrhárky Lýdie Eckhardt si druhé miesto odniesla Martina Dávidová. Model, ktorý jej sadol nielen farebne, ale aj typovo si počas večera užívala. „Cítila som sa v nich veľmi príjemne, pretože preferujem elegantný štýl obliekania a celý tento večer bol práve v tomto duchu,“ prezradila Martina. Prvá vicemiss má rada nielen slovenských návrhárov, kam patrí aj Lýdia Eckhardt, ale aj svetové značky ako Versace či Dolce & Gabbana. V rámci farieb uprednostňuje bielu, zlatú a hnedú, takže výberom šiat na finálový večer sa návrhárka trafila presne do jej vkusu.

Samotnou finalistkou Máriou Rakúsovou sa pri tvorbe šiat na finálový večer inšpirovala mladá návrhárka Andrea Paldan. Jej model z materiálu posiateho drobnými zlatými flitríkmi, hodvábneho mušelínu a saténu a jedinečnou hodvábnou ručne tvorenou 3D čipkou bol vytvorený s cieľom zaujať. „Šaty sú celkovo jemne splývavé a tvarovo čisté, aby zvýraznili líniu postavy a materiály sú volené so zámerom doslovného zažiarenia na scéne. Model bol doplnený klobúčikom, čo je pre mňa v poslednej dobe čoraz typickejší prvok,“ povedala pre FEMINITY Andrea Paldan. Samotné šaty sa páčili aj Márii Rakúsovej, ktorá ich v ten večer predviedla. „Boli mimoriadne praktické oproti ostatným modelom, pretože neboli veľmi dlhé, čo mi vyhovovalo,“ prezradila Mária. Ako dodala, návrhárka sa trafila do jej obľúbených farieb, kam okrem zlatej patrí aj žltá, oranžová a ružová. 

Zlaté šaty od Andrei Paldan sa páčili aj riaditeľke súťaže Miss Lucii Hablovičovej: „Zaujal ma najmä klobúčik, ktorý bol ich doplnkom,“ povedala. Okrem toho medzi jej favoritov večera patrili modely od Beáty Rajskej, Lukáša Kimličku, Borisa Hanečku či Jany Gavalcovej. Ona sama však v ten večer stavila na hotové šaty z dielne značky Gizia, ktoré si vybrala pre ich pestré farby.