Presunúť na hlavný obsah

PÁRTY PO MISS V ZNAMENÍ LUXUSNÝCH MODELOV

Móda a krása

Prehliadka ženskej krásy a exkluzívnych modelov známych značiek a návrhárov. Tak vyzerala piatková noc nielen na samotnom prenose zo súťaže Miss Slovensko 2010, ale i párty v luxusnom bratislavskom hoteli. Extravagantné, ale i decentné modely predviedli nielen finalistky, ale i prítomné dámy. FEMINITY pre vás zistili, kto si aké šaty na večer vybral.

Trojica minuloročných víťaziek Miss Slovensko stavila na jednu návrhárku, ktorej prácu dokonale poznajú. Veď šaty od nej mali nielen minulý rok na súťaži, ale i na prestížnych svetových súťažiach Miss World a International. „Šaty sú od Janky Pištejovej a je to naozaj krásna róba, v ktorej sa cítim veľmi pohodlne,“ prezradila pre Feminity minuloročná Miss Slovensko Barbora Franeková. Šaty, ktoré jej návrhárka vybrala sú z jej autorskej kolekcie plesových šiat. „Na prehliadke ich predvádzala Mariana Ďurianová, fotografovala sa v nich vicemiss Aneta Valentová, ale na tento večer som ich vybrala pre Barboru,“ povedala Jana Pištejová. Dôvodom bolo, že na nej vyzerali naozaj vynikajúco, ale ich šerpa zároveň symbolizovala Barborine minuloročné víťazstvo v súťaži. Barbora Franeková má rada najmä športovú eleganciu, no ani luxusné spoločenské oblečenie jej nie je cudzie. Kritériom na výber vhodného oblečenia nie sú pre ňu značky, ale to, či sa jej model páči alebo nie.

Špeciálne na finálový večer pripravila Jana Pištejová model pre druhú Vicemiss Slovensko 2009 Anetu Valentovú. „Aneta mala požiadavku na niečo farebnejšie a zároveň chcela mať odhalenejšie nohy, takže som navrhla model v bielo-čierno-fialovej kombinácii,“ povedala autorka. Jej šaty boli zložené z viacerých materiálov, základom bol hodváb doplnený čipkou. Aj prvá Vicemiss Slovensko 2009 Soňa Skoncová sa v ten večer predviedla v šatách od Pištejovej. „Pri Soni som kombinovala, chcela som jej dať francúzsky štýl, ktorý jej mimoriadne pristane. Výsledkom bola sukňa doplnená špeciálnym korzetom,“ prezradila návrhárka. Pre Janu Pištejovú to však neboli jediné modely, ktoré sme v ten večer mohli vidieť. Okrem toho, že sa finalistky predstavili na úvod v jej kolekcii, navrhla šaty aj na špeciálnu návrhársku prehliadku na záver programu pre súťažiacu číslo 9, Dominiku Ongaľovú.

V zaujímavých šatách sa na finále predstavila herečka a v ten večer aj členka poroty Elene Podzámska, no na párty už prišla prezlečená. Pre FEMINITY to však vysvetlila: „Celý môj styling mal na starosti Lukáš Kimlička, šaty však neboli od neho, vybral ich zrejme v jednom z luxusných butikov a boli naozaj nádherné. Cítila som sa v nich vynikajúco a keby neboli také veľmi dlhé a chodilo by sa v nich menej komplikovane, tak by som si ich určite nechala aj na párty“. Elena Podzámska miluje skôr ležérny štýl, no aj vtedy si potrpí na dokonalé farebné zladenie. Preferuje kombináciu červenej a čiernej, naopak žltú a oranžovú na sebe nemá rada. Zo slovenských návrhárov má rada Marcela Holubca, ktorého červené šaty patria k najdrahším, ktoré má vo svojom šatníku, ale rada si vyberie aj modely Fera Mikloška či Róberta Bartolena. Pri zahraničných je pre ňu vrcholom Chanel, ale rada má Stella McCartney a Vivienne Westwood.

Z kolekcie značky Gizia, ktorej modely predviedli aj finalistky súťaže počas programu si na finálový večer vybralo viacero prítomných dám. Značka sa stala úspešnou vďaka originálnemu dizajnu, dokonalému spracovaniu a kvalite použitých materiálov, ktoré pochádzajú od renomovaných talianskych výrobcov látok. Atraktivitu modelov dotvára aj využitie kamienkov od Swarovski. Pre zaujímavé farby si jeden z modelov na večer vybrala aj riaditeľka súťaže Miss Slovensko Lucia Hablovičová. „Zaujala ma ich farba a strih, takže som tento rok dala prednosť im pred slovenskými návrhármi,“ prezradila. V netradičných nohavicových šatách rovnakej značky v žiarivých farbách celý večer pútala pozornosť aj modelka a bývalá misska Romana Škamlová.