Presunúť na hlavný obsah

Rebelky bez príčiny?

Feminity

Lindsay Lohan sa striedavo opíja a plače na súdoch, keď má ísť za svoje alkoholové excesy sedieť, Paris sa pretŕča na nóbl žúrkach a sem tam ukáže bradavku, Kate Moss síce žerieme, ale s ničím novým už asi nepríde. Naomi Cambell hádže po ľuďoch, čo jej príde do rany, Amy Winehouse kolabuje. Kolotoč škandálov, ktoré rozkrúcajú krásne a bohaté dievčatá, začína byť nezaujímavý. Ešteže americká smotánka chrlí takýchto „troublemakerov“ vo veľkom. Odvážni tak môžu nasávať novú inšpiráciu, tí spôsobnejší poučenie.

Peaches Geldof

Deťúrence bohatých a známych rodičov to majú, paradoxne, niekedy ťažšie, než tie „obyčajné“. Mať na dosah, všetko, ale totálne všetko, láka k tomu, aby sa to aj vyskúšalo. Dcéra známeho hudobníka Boba Geldofa a dnes už zosnulej novinárky Pauly Yates (predávkovala sa heroínom) by mohla rozprávať. Vo svojich 21 rokoch toho stihla požehnane – nahé pózovačky na fotografiách, potetovať si telo kvetinami, koníkmi aj nápismi, problémy s drogami aj anorexiou a sedemmesačné manželstvo. Na rozdiel od mnohých iných promi detí však ukázala aj dávku talentu, keď ako šestnásťročná napísala scenár k vlastnej reality šou Peaches Geldof – Myseľ tínedžera. Život berie hopom. O pol roka má modelka, príležitostná herečka a novinárka naplánovanú svoju druhú svadbu s americkým hercom a režisérom Eli Rothom.

Alice Dellal  
Pamätáte si na obrovský poprask okolo Kate Moss, keď sa na verejnosť dostali fotky, ako šňupe kokaín? Nálepky Kokaínová Kate sa už nezbaví, ale v kariére jej to nijako neublížilo, možno naopak. Tak modelingový svet má novú Kate. Dvadsaťtriročnú brazílsku modelku niekto cvakol v rovnakej situácii- sedela na koberci a vedľa nej už boli pripravené dve čiary kokaínu spolu so slamkou. A rovnako ako u Kate, ani Alice za to nikto nezavrhol. K jej výzoru zničenej pankáčky to patrí. Krúžok v nose, vyholená polovica hlavy a potetované ruky – svet módy je obohatený o ďalšiu neposlušnú ikonu, ktorá vám je možno známa z kampaní pre značky Mango či Agent Provocateur.

Lily Allen
Dvadsaťpäťročná britská speváčka je zaujímavá svojimi paradoxmi. Tak, ako sa bije jej sladký hlások s ostrými textami piesní, tak sa bije aj výzor slušnej školáčky s problematickou povahou. LilyRose Beatrice Allen (uznajte, ešte aj to kvietkové meno je paradox) má problémy s alkoholom a drogami. V 2007 prekonala potrat, a možno si starých známych „pomocníkov“ prizvala práve na boj s depresiami, ktorými vtedy trpela. Potom sú tu ešte klasické nahotinky a speváčkina kolísavá váha, ktoré na ňu média non stop vyťahujú, no zdá sa, že Britka to má všetko na háku. Podľa vlastných slov sa za to, že sa občas spije do nemoty, nehanbí. Rovnako neodsudzuje ani drogy. Trochu deštruktívny životný štýl, ale sympatické je, že sa nevyhovára na zlomený opätok, keď sa opitá váľa po zemi.

Mischa Barton 
Znova ten alkohol. Na sladkú blondínku známu najmä zo seriálu O.C. California by to málokto povedal, ale aj pre ňu sa problémom stalo najmä popíjanie drinkov. Pred dvomi rokmi ani ju neobišlo v Hollywoode „populárne“ zatknutie za jazdu pod vplyvom alkoholu či  za držanie mariuhany. Pred rokom obleteli svet správy o jej psychickom zrútení, po ktorom istý čas pobudla v psychiatrickej liečebni. Kamarátka na ňu prezradila, že mladá herečka sa veľmi často stane na niečo závislá, či už to sú cigarety, alkohol, jedlo, sláva.  Dnes je však dvadsaťštyriročná Britka podľa vlastných slov zdravá, abstinuje a tvrdo pracuje. Snáď jej to vydrží.