Presunúť na hlavný obsah

OBLEČTE SI VICTORIU BECKHAM

Móda

Bývalej členke dievčenskej skupiny Spice Girls stačili tri vlastné kolekcie na to, aby získala povesť expertky na módu červeného koberca. Šaty, ktoré ako keby vypadli z jej vlastného šatníka, už ukázali na sebe Jennifer Lopez, Dannii Minogue, Katherine Jenkins či Tana Ramsay a úplnou rekordmankou sa v tomto smere stala bývalá supermodelka Elle McPherson.

Svoju prvú skromnú kolekciu desiatich šiat uviedla Victoria Beckham v septembri 2008 slovami: „Som žena, ktorá odjakživa miluje módu. A celé roky som snívala o tom, že raz vytvorím kolekciu šiat, ktorá bude stelesňovať  môj vlastný štýl a zdôrazní ženské krivky.“ Hneď po uvedení v New Yorku sa šaty Victorie Beckham stali jednou z horúcich tém. Bývalá Posh Spice mala vtedy rozbehnutú značku dVb, pod ktorou predávala slnečné okuliare, džínsy a vône. Ale jej šaty, to bolo niečo iné. Pozornosti sa im dostalo nielen kvôli značke, ale predovšetkým vďaka ich strihu a tomu, ako výborne sedeli na tele. Cieľom ich autorky bolo dosiahnuť, aby sa ich nositeľky cítili sebaisto a štýlovo. Premyslela každý detail – od výberu látky cez strih až po milé praktické detaily, ako napríklad zadný zips, ktorý slúži na to, aby ste si pri obliekaní nepokazili make-up.  Po prvej kolekcii, ktorej kúsky sa predávali za 1500 až 3600 dolárov, nasledovala ďalšia. Mala 23 modelov a opäť sa vyznačovali skvelým vypracovaním a nadčasovosťou, ktorá je podľa Victorie v tomto období mimoriadne dôležitá. Kašmírové šaty s krátkymi rukávmi, krátke šaty na denné nosenie, koktailky nad kolená, róby s fllitrami s elegantnou vlečkou, dlhé šaty na jedno rameno s metalickými detailami alebo červené šaty s dlhými rukávmi a opaskom. Všetky so zvýraznenými ramenami a pásom by sa pokojne uplatnili aj na červenom koberci pred odovzdávaním Oscarov.

Najnovšiu kolekciu predstavila Victoria na malom neformálnom móle v New Yorku,  pričom modely komentovala osobne. Pohrala sa s novými siluetami, textúrami a vzormi. Novinkou boli široké sukne, zvýraznené ramená. Zaujali aj minišaty bez ramienok, ktoré pôsobili dojmom, ako keby boli iba posteľnou plachtou ovinutou okolo tela, ktorá má už-už spadnúť. Nespadla, a to vďaka dômyselnému upevneniu na vnútorný korzet. Kolekcia pôsobila dievčenskejšie a neformálnejšie než jej predchodkyne. Pozornosť na seba opäť strhli aj večerné róby so zoštíhľujúcim efektom. Kolekcie Victorie Beckham sú prirodzene atraktívnym sústom pre každý módny magazín. Jej šatám však zabezpečuje úspech nielen jej meno, ale predovšetkým kvalita, o ktorej už presvedčila aj odborníkov. Ako jednu z jej kolekcií komentovala módna editorka Evening Standard Laura Craik, strih je dokonalý, výber látok veľmi dômyselný a vypracovanie majstrovské. „Je ťažké uveriť, že toto je práca nováčika“.