Presunúť na hlavný obsah

LOUIS VUITTON PREDSTAVUJE CRUISE COLLECTION 2010

Móda

Cruise Collection značky Louis Vuitton pre sezónu 2010 je oslavou viacmenej typickej francúzskej coquette – príťažlivej osoby s dlhými nohami v trblietavých letných kozačkách, ktorá sa vyskytuje na Francúzskej riviére, všade, kde sa niečo deje a cíti sa doma v džungli veľkomesta rovnako dobre ako v piesočných dunách – videné optikou Marca Jacobsa.

V koketnej krátkej sukni alebo v elegantnej zo skladanej kože, táto žena ide po tenkej hranici medzi sexy rebelstvom a eleganciou couture. Bižutéria z povrazov a zlatého kovu a šatiek zošívaných z rozličných farebných kusov látky prezradzujú jej rozkošný zmysel pre iróniu. Motívom Cruise Collection pre sezónu 2010 je ,,vážne o nevážnych veciach´´. Je to kolekcia, ktorá zachytáva typicky francúzskeho ducha deluxe coquette, kde jej vrodený zmysel pre eleganciu s trochou pozlátky a drámy vytvára úplne jedinečný štýl ,,cool couture´´.
Francúzska koketa je luxusná, ale taktiež impertinentná - kľudne si ,,vypožičia´´ pruhy z námorníckej uniformy a skombinuje ich s bodkami a s doplnkami z lán a povrazov. Keď má náladu ísť do mesta, vyráža do ulíc v širokých nohaviciach v skrátenej dĺžke, s vysokými ohrnutými manžetami, cez rameno má svoju novú kabelku z nylonu vo vzore Monogram – je to prejav jej štýlu a zároveň i potvrdenie tradície savoir-faire a nadčasového elegantného štýlu značky Louis Vuitton. Koketa rada porušuje zabehnuté pravidlá – aj tie v obliekaní- nerobí jej problém nosiť tradičný tvíd v podobe mikro - šortiek a zkráteného saka. Je to jej vízia toho, ako má vyzerať kostým. Pletené šaty s korálovo-červenými a tmavo-modrými pruhmi alebo béžovo-semišové minišaty s kultovnými písmenami L a V nám napovedia, že nositeľka je optimistická a pozitívna. Je taktiež veľmi sebavedomá – natiahne si topánky v zlatom prevedení a k nim si vyberie športové pruhované šaty so svetlo-žltou bundičkou. Žaketové sako si oblečie na nahé telo – a s tým, že pod ním nič nemá, sa netají. Však je to mimochodom vidno aj vzadu, kde je viazanie na mašlu.  Ešte mikro-minisukňa ozdobená čiernymi pajetkami našitými na čierny tyl, krynolínu z taftu vo farbe slonovej kosti a ide sa! Koketa rada kombinuje červenú a modrú, čo sú tradičné farby námorníckeho štýlu, ale rada sa taktiež zahalí do neokamufláže- zvieracích a pestrofarebných kvetinových vzorov. Béžová, khaki a bronzová sú farby, ktoré držia kolekciu pri zemi, zatiaľ čo detaily z výšivky alebo pruhovaného plátna priamo vyzývajú k lenošeniu niekde na slniečku…