Presunúť na hlavný obsah

Andrea Verešová na pražskom Fashion Weeku

Feminity

Medzi tridsiatkou modeliek, ktoré v sobotu večer predviedli exkluzívnu prêt-à-porter kolekciu Ferré Milano počas Prague Fashion Weekend, nechýbala ani bývalá slovenská Miss Andrea Verešová. Patril jej nielen úvod, ale záver prehliadky, na ktorej sa predstavilo 60 exkluzívnych modelov značky Gianfranco Ferré. FEMINITY vám prináša pohľad na prvý deň tejto výnimočnej akcie, ktorá pokračuje ešte aj dnes v Prahe.

Tri módne šou počas dňa, ktoré vyvrcholili unikátnou prehliadkou značky Gianfranco Ferré – tak vyzeral prvý deň Prague Fashion Weekend. Akcia, ktorá sa koná počas tohto víkendu na najdrahšej pražskej ulici Parížska, má priniesť módu k ľuďom. Presne tak si to predstavujú jej organizátori, ktorí sa rozhodli postaviť 80 metrové mólo uprostred ulice a počas dvoch dní predstaviť nielen tvorbu českých a slovenských návrhárov, ale i značky, ktoré majú svoje butiky na Parížskej.

Počas prvého dňa sa predviedla elita českých návrhárov doplnená aj slovenskými kolegami. Zaujímavé kreácie predviedlo 30 modeliek, ktoré počas dňa prešli niekoľko kilometrov. Nechýbali modely určené na aktuálnu sezónu, ale i móda nadčasová a elegantné večerné či koktailové šaty.

Vrcholom prvého dňa bola exkluzívna prehliadka prêt-à-porter kolekcie Ferré Milano, ktorá vzniká súčasne s hlavnou líniou značky Gianfranco Ferré. Vyznačuje sa rovnakou autorskou víziou a zároveň vyniká nadčasovou prepracovanosťou a prvotriednou kvalitou. Obvykle sa táto kolekcia na móla nedostane, Praha tak dostala netradičnú výnimku. Ako prezradili organizátori, značku Gianfranco Ferré si vybrali pre jej dokonalosť a pri výbere zavážil aj fakt, že nie je tak notoricky známa ako napríklad Gucci či Dior.

Kým prvý deň patril domácim návrhárom, nedeľa sa bude niesť v znamení modelov prestížnych značiek. Počas dvoch prehliadok, ktoré začínajú o 14:30 a 16:00 si môžete pozrieť aktuálne kolekcie Diesel, Airfield, Bogner, Pinko, Monnalisa, Corneliani, Anima Tua, Belstaff či Pietro Filipi.