Presunúť na hlavný obsah

Uleťte so psychedelickými šatami ako Carmen Electra či Christina Aquilera

Feminity

Na jeseň sa naozaj perfektne hodia. Veľké farebné vzory kričiace životom. Nie každý chce na prvý pohľad zasvietiť v dave, ale ak máte na to chuť, zoberte si príklad z týchto žien. Zahalili sa do geometrických obrazcov a žiarivých farieb, ale myslite na to, že rovnako žiarivo musíte pôsobiť aj vy. V takom oblečení sa totiž neschováte...

Kto iný by mohol otvárať dnešnú galériu psychedelicky odetých žien, ako modelka Agyness Deyn, ktorá je rozpustilej britskej móde verná až po korienky svojich bielych vlasov. Krikľavo ružové sako s ultra krátkymi minišatami a prúžkovanými pančuchami je u módnej rebelky ešte v norme. Kto pozná jej štýl, vie, že sa krotila. Speváčku Christinu Aquileru a herečku Denise Richards to ťahalo pri výbere šiat k modrým tónom a aj napriek výrazným vzorom pôsobia ešte celkom „bežne.“

To sa nedá povedať o americkej modelke a návrhárke Kimore Lee Simmons, ktorá si v prípade týchto šiat zobrala pojem psychedélie k srdcu a medzi ostatnými róbami na červenom koberci pôsobil jej outfit naozaj „psycho“. V tom najlepšom slova zmysle. Ak sa lepšie prizriete, všimnete si, že látka pôsobí ako výkres pokreslený vodovými farbami, čo je dosť netradičné, ale sympatické. Večernú róbu, síce menej nápadnú, ale stále celkom neopozeranú, predviedla aj mexická herečka Marlene Favela. Lesklý satén, dlhokánska čierna stuha a pásiky všetkých možných farieb a smerov rozhodne pútajú pozornosť.

Zaujímavý retro vzor na seba obliekla aj Carmen Electra. Sám o sebe by nebol až takou päsťou na oko, o ten dojem sa postarala až cyklámenová farba modelu od návrhára Marca Jacobsa. Podobný strih, no s tónmi v zelenej, modrej a telovej farbe, zvolila Kim Kardashian. Prehliadku krasohľadných šiat nám ukončuje americká herečka Joy Bryant, ktorá predviedla šaty zahaľujúce, čo sa dalo. Róba po zem s dlhými rukávmi a stojačikom však vďaka geometrickým „telesám“ rôznych tvarov a farieb pôsobí dostatočne hypnotizujúco.

Dôležité je poznamenať, že takýto cirkus na šatách má jednu nevýhodu. Zle zvolené geometrické tvary, lepšie povedané geometrické tvary na zlých miestach, môžu niektoré partie tela zbytočne deformovať či rozširovať. Preto sa poriadne prezrite v zrkadle, ak nechcete, aby ste mali niečo väčšie, menšie, poprípade vyššie alebo nižšie, ako v skutočnosti máte.