Presunúť na hlavný obsah

VYHĽADÁVANÉ LYŽIARSKE STREDISKO ASPEN

Cestovanie

Keď sa povie Aspen, každý si hneď predstaví americký raj pre lyžiarov plný celebrít. Hollywoodske hviezdy filmového či speváckeho neba každoročne prilietajú na súkromných lietadlách a užívajú si v odľahlých súkromných vilách tradičnú zimnú dovolenku. Zažite aj vy atmosféru Aspenu s FEMINITY.

Známe lyžiarske stredisko Aspen má okolo päťtisíc obyvateľov a už niekoľko rokov žije výhradne z cestovného ruchu. A za svoju slávu vďačí aj celebritám, ktoré sem každoročne prichádzajú tráviť prázdniny na snehu. Modelka Heidi Klum s manželom Sealom, herec Michael Douglas, futbalista David Beckham s manželkou Victoriou a tromi synmi či Jack Nicolson, aj tieto známe mená môžete stretnúť na lanovke vedľa vás. Malebná príroda, viac ako dvesto kilometrov zjazdoviek v štyroch centrách Aspenu ponúkajú nezabudnuteľnú dovolenku. Aspen Mountain, Aspen Highlands, Buttermilk či Snowmass ponúkajú špičkové svahy, rýchle lanovky, kávu a čaj zdarma a dokonca pre komfort lyžiarov nájdete pri každej lanovke aj papierové vreckovky, aby ste tie vaše nemuseli pracne hľadať vo vreckách.
Typická americká atmosféra i služby, pre ktoré je prvoradý zákazník, vás očaria. Na hory, okolitú prírodu či unikátny výhľad na Colorado si spomeniete vždy, keď zatvoríte oči a budete myslieť na lyžovačku v Spojených štátoch amerických. Síce nie sú USA typickou lyžiarskou destináciou, do  vyhláseného Aspenu si rozhodne nájdite cestu.
Každé zo štyroch stredísk lyžovania v Aspene ponúka svoje charakteristické trate a štýl lyžovania. Aspen Highlands sú vyhlásené strmým terénom, určený pre náročných lyžiarov, majú takmer osemdesiat kilometrov zjazdoviek, z ktorých najdlhšia má 5,6 kilometra.  Snowmass je najväčším strediskom na adrese Aspen, Colorado, USA. Okrem lyžovačky na upravených svahoch, kam vás vyvezú lanovky s prepravnou kapacitou 2000 lyžiarov za hodinu, vás poteší aj reštaurácia Sam´s Smokehouse so spektakulárnym výhľadom na miestne hory. Odpočívadlá či rýchle občerstvenie , kde si s priateľmi vychutnáte oddych pri káve, ľahkom obede alebo dúškoch horúceho čaju, vás potešia svojou pohostinnosťou.  Aspen Mountain sú známe po celom svete najmä tradičnou lyžovačkou,  ktorej história siaha najďalej spomedzi rekreačných stredísk. Má viac ako sedemdesiat kilometrov lyžiarskych svahov, najdlhšia zjazdovka má dĺžku 4,8 kilometra. Trate sú vhodné tak pre lyžiarov, aj snowboardistov.  Stredisko Buttermilk je určené predovšetkým pre rodinné lyžovanie a začiatočníkov, ponúka nenáročné zjazdovky, no služby pre náročných, ako je tomu vo všetkých štyroch centrách. Typická zimná dovolenka s výbornou gastronómiou a kvalitnými službami je charakteristikou pre Aspen Skiing Company, ktorá tento rezot spravuje. Mnoho turistov však navštevuje Aspen aj počas letnej sezóny, kedy sú hory z Colorada plné milovníkov pešej turistiky, obdivujúcich krásy okolitej prírody.