Presunúť na hlavný obsah

Jaro Slávik: Česko a Slovensko má talent na zvolenie talentu

Feminity

Mako!Mako, Pastels, Hašková sú odmena za 20 rokov, ktoré som strávil v zábavnom priemysle, hovorí porotca šou Česko Slovensko má talent Jaro Slávik. Muž, ktorý sa už roky pohybuje v šoubiznise a pozná jeho všetky stránky pre FEMINITY prezradil aj to, čo ho na oboch národoch prekvapilo.

Tretí semifinálový večer patril jednoznačne tanečnej skupine The Pastels, ktorá suverénne vyhrala divácke hlasovanie. Do rozstrelu, v ktorom rozhodovala porota, sa dostali Screamers a Dominika Hašková. Aké bolo rozhodovanie pre porotcu Jara Slávika? “Screamers je združenie, ktorému to semifinále ohromným spôsobom pomohlo. Oni fungujú už 14 rokov, ale Dominika je diamant, ktorý sa vybrúsi na briliant. Nehovorím, že nás potrebuje... Ona nás nepotrebuje, my potrebujeme ju, takéto talenty ako je ona. Som rád, že tu bola a že je vo finále,“ prezradil pre FEMINITY.

Jaro Slávik pri výbere postupujúcich nerozmýšľa dramaturgicky, ale spolieha sa na svoj úsudok. Lucie Bíla v minulom kole povedala, že sa rozhodla pre kúzelníka aj preto, aby bolo finále pestrejšie. „Možno u Lucii Bílej to tak je, ale ja nad tým takýmto spôsobom neuvažujem. Mne keď sa viac páči tanečná skupina ako kúzelný chlapec, hlasujem za tanečnú skupinu. To s tým nemá nič spoločné,“ myslí si Slávik. Ako však dodal, Lucie Bíla je pre neho obrovský profesionál, ktorý vidí veci z pohľadu, z ktorého ich on nevidí. „Som rád, že môžem vedľa nej sedieť v porote a mnohé veci sa od nej učiť,“ prezrádza.

Aj keď sa nachádzame približne v polovici súťaže, obávaný porotca ešte meno víťaza nemá. Vie si však na tomto poste predstaviť asi päť mien, ktoré doteraz postúpili. Kto to je, však logicky neprezradil. Ak však sledujete šou pozorne, viete si to domyslieť.

Jaro Slávik počas svojho pôsobenia v porote niekoľkokrát spomenul, že sa obáva, že diváci pošlú do finále niekoho, kto ich zaujme príbehom a nie talentom. Posledné kolo mu však jeho slová spochybnilo, čo ho úprimne teší. „Česko a Slovensko má naozaj talent na zvolenie talentu. Toto je jeden z krásnych večerov, kedy sa úprimne teším a som nadšený,“ netají radosť nad hlasovaním divákov. „Naozaj som si myslel, že ľudia majú radi ´zlé príbehy´, ale zdá sa že našu šou pozerajú ľudia, ktorí vidia a vedia rozoznať čo je dobré a to dobré chcú. Aj to ma teší, že televízna kultúra ich ešte nezjedla,“ hovorí.

Porotca a šedá eminencia šoubiznisu však nádeje vkladá aj do tých, čo sa do finále nedostanú. Pomocnú ruku ponúkne všetkým, o ktorých si myslí, že by mohli byť úspešnými. „Akurát som sa rozprával so Screamers, či by sme nevedeli ich šou dostať do Škandinávie, kde mám nejaké aktivity a to prostredie tam je podstatne liberálnejšie ako u nás. Budeme sa na túto tému ešte baviť, pretože si myslím, že vo Švédsku alebo Dánsku by dokázali spraviť dieru do sveta. A keď to pôjde, veľmi rád im pomôžem,“ prezradil jeden z mnohých plánov so semifinalistami.