Presunúť na hlavný obsah

„Slovenský Bocelli“ Maroš Bango hosťom Plesu v opere

Feminity

Nevidiaci spevák, Maroš Bango, ktorý si na svoj vianočný koncert pozval známych spevákov, netušil, že dostane okrem dobrej atmosféry aj predčasný vianočný darček. V závere koncertu mu totiž členka Čestného plesového výboru Ľubica Vargicová prezradila, že si ho vybrali ako hudobného hosťa na prestížny Ples v opere.

„Spolu s hostiteľom Plesu v opere, ktorým je Orange Slovensko, sme sa rozhodli Marošovi splniť jeho túžbu. Chceme mu dať príležitosť vystúpiť a naplno prejaviť svoj úžasný dar na jednom z najkrajších spoločenských a kultúrnych podujatí – Plese v opere. Všetci sa na jeho vystúpenie veľmi tešíme,“ povedala na koncerte Svetlo do tmy operná speváčka Ľubica Vargicová, ktorá patrila k Bangovým hudobným hosťom.

Okrem opernej divy si s nevidiacim spevákom, ktorého prirovnávajú k Bocellimu, na doskách Mestského divadla v Bratislave zaspievali duet Sisa Sklovská a Martin Babjak. Pozvanie speváka prijal aj Meky Žbirka. V sprievode Detského speváckeho zboru Slovenského rozhlasu a Orchestru Gustáva Broma odzneli počas koncertu známe skladby, záver patril už tradičnej piesni Tichá noc.

Benefičný koncert sa konal pod záštitou manželky prezidenta Slovenskej republiky Silvie Gašparovičovej a diváci ho uvidia v televízii počas vianočných sviatkov. Okrem manželky prezidenta prijali pozvanie hostia nielen z umeleckej, ale i podnikateľskej sféry. Medzi nimi nechýbali manželia Traubnerovci, ale i zástupca finančného partnera podujatia advokátskej kancelárie Skadden Wachter s manželkou, či Jana Martinková, ktorú poznáte z právnej poradne na Feminity.