Presunúť na hlavný obsah

45. Medzinárodný filmový festival Karlove Vary a jeho módne kreácie

Zábava

Medzinárodný filmový festival Karlovy Vary je v plnom prúde a elita kinematografie sa koncentrovala na jednom jedinom mieste a to kúpeľnom mestečku s dlhoročnou tradíciou spojenou s oslavou filmového priemyslu. Ale Karlove Vary to nie je len film, ale aj róby a outfity, v ktorých sa osobnosti filmového plátna prechádzajú po červenom koberci ale aj mimo neho.

Slávnostné zahájenie 45. Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary v hoteli Thermal, ktorého tradícia sa buduje už od roku 1946, nemohlo chýbať bez prezidenta filmového festivalu Jiřího Bartošku, ktorý aj napriek veku nestráca na charizme a po červenom koberci sa prešiel spolu s manželkou v čiernom obleku módneho domu Prada, ktorej butik sa prednedávnom stal súčasťou luxusnej pražskej ulice Pařížská. Doplnky ako čierne lakovky či kravata a biela košeľa pochádzala z rovnakej dielne. Výsledný efekt spolu s manželkinou róbou v krvavočervenej farbe vytvoril dramatický podtón ale s veľkou mierou elegancie a noblesy, presne tak ako sa to na Vary v ten veľký večer patrilo.

Jedným z troch hlavných ocenených popri Krištálovom glóbuse za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografii, ktorý bol udelený ruskému režisérovi Nikitovi Michalkovi a slovenskému režisérovi Jurajovi Herzovi, bol miláčik ženského publika – britský herec Jude Law, ktorý si od Jiřího Bartošku prevzal Cenu prezidenta festivalu. Jude Law očaril dandy lookom pri tlačovej konferencii, ale v slávnostný večer sa ukázal ako pravý anglický gentleman.

V ďalšej luxusnej róbe sa červeným kobercom niesla Taťána Kuchařová, ktorá tentokrát nevsadila na Dior ako minulý rok, ale na módny dom Versace v jemnom lila odtieni so striebornými aplikáciami upriamujúcimi pozornosť najmä na poprsie a štíhle boky MissWorld 2006.

Slovenky reprezentovala ako inak Andrea Verešová a spolu s bielou róbou Beáty Rajskej sa postarali o rozruch a Andrea ako vždy zažiarila v modeli s priehľadnou sukňou a vizážou divy.

Medzinárodný filmový festival Karlovy Vary nie je len prehliadkou viac ako 200 filmov, ale aj prehliadkou elegancie odrážajúcej sa na červenom koberci so všetkou slávou a osobnosťami rovnajúcimi sa aj so zaoceánskymi Oscarmi.