Presunúť na hlavný obsah

Silnejšia imunita vďaka Zdravej škôlke

Feminity

Nový projekt Zdravá škôlka, ktorý sa predstaví už o niekoľko dní, pomôže deťom zvýšiť imunitu prostredníctvom fototerapie. Lúčom červeného svetla zaželá projektu veľa úspechov jeho krstná mama Andrea Vadkerti.

Narodenie dieťaťa je jednou z najradostnejších udalostí v rodine. Malý človiečik rastie, učí sa nové veci, spoznáva svet okolo seba a robí svojmu okoliu radosť. Dieťatko však nemožno izolovať a chrániť pred vplyvmi okolia ako skleníkovú kvetinu. Pre svoj zdravý vývoj potrebuje kontakt s rovesníkmi, preto keď je to možné, začne navštevovať predškolské zariadenie. V tomto okamihu však v mnohých rodinách začnú problémy.

Obdobie, kedy by si ratolesť mala užívať hry s rovesníkmi, často skazia opakujúce sa ochorenia, pri ktorých dieťa absentuje zo škôlky a rodič z práce. Infekčné choroby známe z minulosti neraz končiace smrťou sa podarilo eliminovať vďaka očkovaniu. Moderná doba však so sebou priniesla moderné choroby ako sú alergie, či autoimunitné ochorenia.

Cieľom projektu „Zdravá škôlka“ je posilniť imunitu detí, znížiť chorobnosť a prispieť tak k ich spokojnému a zdravému detstvu. Fototerapia je neinvazívny typ liečby, pri ktorom sa prirodzene aktivuje samoliečebný potenciál organizmu. Obnovuje funkciu energeticky vyčerpaných buniek. Táto metóda využíva červené svetlo, ktoré nehreje, preniká hlboko do mäkkých tkanív, pričom nepredstavuje žiadne zdravotné riziko. Polarizované svetlo biolampy má výrazné analgetické, protizápalové a biostimulačné účinky.

Materská škola Kríková v bratislavskej Vrakuni dostala do výbavy osem moderných biolámp, ktoré pri liečbe využívajú metódu Fotonyx. Deti v „Zdravej škôlke“ každý deň absolvujú preventívnu liečbu svetlom pod dohľadom vyškolených učiteliek priamo v triedach. Metóda Fotonyx preukázateľne priaznivo pôsobí pri atopickom ekzéme, alergiách, lupienke, astme, prechladnutí, bolestiach zubov, aftách a iných problémoch.

Liečba sa realizuje hravou formou – lampy sú ozdobené detským motívom lienky a každé
dieťa podstupujúce liečbu má svoju kartičku kam si značí, kedy fototerapiu podstúpilo. Deti sa takto zároveň učia aké dôležité je pravidelne sa starať o zdravie. Výsledky pôsobenia fototerapie u detí priebežne monitoruje a vyhodnocuje tím odborných lekárov.