Presunúť na hlavný obsah

EXKLUZÍVNE! GIMMI BALDININI: TOPÁNKY SÚ AKO AUTÁ

Celebrity

Je tvorcom všetkých produktov, ktoré nesú meno jeho rodinnej firmy. Okrem kvalitných topánok s jedinečným talianskym dizajnom, určených pre všetkých čo si potrpia nielen na kvalitu, ale i dokonalosť, navrhuje aj kabelky a doplnky. On sám nosí len vlastné produkty, pretože spĺňajú jeho náročné požiadavky. O tom, aké sú aktuálne trendy sa FEMINITY exkluzívne zhováralo s návrhárom Gimmim Baldininim.

„Všetky naše produkty tvoríme tak, aby sa ženy do nich zamilovali na prvý pohľad a povedali si, že je to presne to, čo hľadali a potrebovali,“ začína svoje rozprávanie Gimmi Baldinini. Musia mať svoju dušu a jedinečnosť, inak ich ľudia prehliadnu. „Topánky, ktoré vydržia desať rokov síce, nemáme chuť vymeniť, ale keď vidíme krajšie, lepšie alebo také, v ktorých vyzeráme inak, tak si ich kúpime,“ hovorí s úsmevom. Je to vraj rovnaké ako s autami. Menia sa a vylepšujú práve preto, aby automobilky klientov upútali a šokovali. Baldinini, ktorý je povestný tým, že nosí len svoje produkty, to vysvetľuje tak, že jednoducho mu vyhovujú. „Taliani mali vždy zmysel pre dizajn a kreativitu, ktorú im ostatné národy závidia. Síce majú úžasnú techniku, ale nemajú potenciál na to, aby vytvorili niečo originálne,“ usmieva sa. Podobne je to aj s vkusom. Podľa Baldininiho sa ženy v mnohých krajinách zaujímajú o módu, no nevedia sa správne zladiť. „V Brazílii a Rusku sú ženy módou doslova posadnuté, Slovensko tiež patrí ku krajinám, kde si potrpia na kvalitu. To sa však nedá povedať napríklad o Nemcoch. Nie že by sa nevedeli správne obliecť, ale patria medzi tie národy, ktoré majú toho vkusu podstatne menej,“ diplomaticky hodnotí Talian.

 
LETO V ZNAMENÍ FARIEB A NOVÝCH TVAROV

Zatiaľ čo zima sa niesla v klasických tmavých farbách a topánky ladili s kabátmi, leto bude veselé a farebné. „Vždy s príchodom jarnej a letnej kolekcie sa u nás začína hovoriť o farbách. Ani táto sezóna nebude výnimkou a dámy určite potešíme bohatým výberom,“ prezrádza Baldinini. Prím budú mať solárne farby, tešiť sa budeme môcť aj na všetky odtiene ružovej, od najsvetlejšej až po tmavú, ale i červenú, modrú alebo fialovú. V rámci celej kolekcie produktov tejto značky sa kladie dôraz na maximálne pohodlie a nápaditosť. Netýka sa to len topánok, ale i doplnkov od kľúčeniek až po kabelky. „V lete sú naši zákazníci mimoriadne nároční a preto im musíme ponúknuť špičkové materiály ako jemná rukavičková či nappa koža,“ hovorí návrhár.  Ženy, ktoré si túto značku obľúbili, vedia, že tu nájdu komplet výbavu v rovnakej farbe, no ako hovorí Baldinini, nemusia mať za každú cenu všetko v jednom tóne: „Táto tendencia platí skôr v Anglicku, kde sú ženy na tento štýl zvyknuté. V ostatných krajinách to nie je až také prísne a je len na žene, akú farbu kabelky a topánok si vyberie. Dôležité je, aby bol výsledný efekt v poriadku“.  Aktuálna sezóna prichádza zároveň aj so zmenou tvarov topánok. Časy, keď boli in guľaté a zrezané špičky sú už podľa návrhára preč. „Vraciame sa opäť k predĺženými predným častiam topánok, pretože pekne formujú nohu a sú oveľa krajšie,“ konštatuje. Rovnako tento rok nenájdete na ich topánkach výrazné doplnky v podobe kamienkov či šnúrok. „Samotnou ozdobou našich výrobkov je ich meno a preto ho vždy vhodne umiestnime na produkt tak, aby mu dodával punc výnimočnosti,“ hovorí.
 
MUŽI A FARBY
 
Topánky značky Baldinini nie sú určené len pre ženy, ale ponúkajú široký výber aj v rámci pánskej kolekcie. Tu tento rok prichádza opäť k zmene, podobne ako v dámskej kolekcii, aj páni budú nosiť predĺžené predné časti. V rámci farieb vedú klasické hnedé a čierne, na leto si však muž môže vybrať aj svetlo béžové alebo biele. „Muž, ktorý je umelec alebo má kreatívne povolanie, si môže dovoliť obuť topánky akejkoľvek farby a všetko bude v poriadku. Naopak muž vo významnom postavení by mal siahnuť radšej po klasike,“ hovorí Baldinini a dodáva, že muž by mal mať zladené topánky s farbou nohavíc či obleku.