Presunúť na hlavný obsah

Jan Kraus a Jaro Slávik hodnotia finále Česko Slovensko má talent

Feminity

Šou Česko Slovensko má talent už definitívne skončila. V silnej konkurencii napokon zvíťazila dvojica silových akrobatov Dae Men, keď vo finále predbehli v sms hlasovaní Mariána Zázrivého a Richarda Nedvěda. FEMINITY vám prináša pohľad na víťazov nielen od porotcov Jana Krausa a Jara Slávika, ale i porazených.

Keď sme sa s Jarom Slávikom počas semifinálových kôl bavili o tom, kto by podľa neho mohol celú súťaž vyhrať, povedal, že má už jasných päť mien. Po skončení finále pre FEMINITY konštatoval, že to boli všetci, čo skončili v prvej trojke. „Pre mňa – ak by som mal rozhodovať – by boli prvý dvaja Richard Nedvěd a Dae Men,“ povedal Slávik.

Šance víťazov na úspech v Las Vegas vidí asi takto: „Las Vegas je miesto, kde funguje niekoľko vrstiev zábavy a Dae Men majú tú krásnu možnosť postupovať z jednej vrstvy do druhej. Znamená to, že môžu eskalovať svoje úsilie a môžu sa učiť a o tom to umenie je,“ myslí si porotca. Podľa jeho slov v tejto súťaži napokon vyhralí presne tí, čo majú najväčšiu možnosť rastu, čo ho samozrejme teší.

Aj napriek tomu, že v Las Vegas je podobných umelcov množstvo, Jaro Slávik si nemyslí, že by sa tam víťazná dvojica stratila. „V čase keď išiel do Vegas Karel Gott tam bol Frank Sinatra a napriek tomu mal Gott úspech. Je to o tom, že treba vystihnúť tú neviditeľnú nuansu, ktorá vás odlíši od konkurencie,“ dodáva.

„Netipoval som víťaza a či som spokojný? Hlas ľudu – hlas Boží. V šoubiznise nie je spravodlivosť. Je to o vkuse a väčšine,“ hovorí porotca Jan Kraus. Napriek tomu si myslí, že víťazná dvojica má v Las Vegas má oveľa väčšiu šancu na presadenie sa ako hocikto iný. „Spevákov a tanečníkov je tam veľa a keď sa povie, že prišli z Čiech alebo zo Slovenska, tak to nikoho nebude zaujímať. Takých ako sú Dae Men tam však veľa nie je a stavím sa, že takéto číslo ako predviedli vo finále, tam nemajú,“ myslí si Jan Kraus.

Počas finále sa Jan Kraus stal súčasťou vystúpenia Richarda Nedvěda. Ako hovorí, dostal avízo, že si ho vyberie, ale to len preto, aby sa presvedčili, že sa nebude ´cukať´. „Práve naopak, ja som bol rád, že môžem s ním vystúpiť a robiť mu ´blba´,“ prezradil s úsmevom. Ak by mal Jan Kraus vyberať medzi Dae Men a Richardom, voľba by padla asi na Richarda. „Rozumiem mu, mám blízko k tomu čo robí. S Dae Men mám tiež spoločnú napríklad postavu, akurát necvičím ´jak blbý´,“ smeje sa.

„Tak možno vyhrám nabudúce,“ komentoval s úsmevom tretie miesto v súťaži Richard Nedvěd. Ako dodal, je veľmi rád, že to dopadlo tak ako to dopadlo. „Dostal som sa do prvej trojky, čo je neuveriteľné a zároveň som rád, že nemusím ísť do Vegas a môžem zostať doma a venovať sa priateľke,“ prezrádza. Na prvé miesto tipoval jednoznačne Dae Men, medzi jeho obľúbených finalistov patrili aj Mako!Mako.