Presunúť na hlavný obsah

AKO PÔSOBÍ SLNEČNÉ ŽIARENIE?

Súťaže

Slnko je pre náš život nevyhnutné: okrem toho, že zvyšuje množstvo hormónu serotonínu v tele, čím zlepšuje náladu, priaznivo pôsobí aj na tvorbu vitamínu D, ktorý nás chráni proti rachitíde a osteoporóze. V súčasnej dobe však neopatrné opaľovanie a nedostatok primeranej ochrany pred slnečnými lúčmi škodí a urýchľuje proces starnutia pokožky. Zároveň môže ľahko dôjsť k jej spáleniu, vzniku alergických reakcií či oslabeniu imunity.

Slnečné žiarenie a jeho pôsobenie na pokožku

UVA – ultrafialové žiarenie A – tieto lúče spôsobujú poškodenie vlákien kolagénu a elastínu. Sú zodpovedné za trvalé poškodenie pokožky a jej predčasné starnutie.

UVB – ultrafialové žiarenie B – jeho lúče pôsobia len na vrchnú vrstvu pokožky a zapríčiňujú jej spálenie. Opakované spálenie však významne prispieva ku vzniku rakoviny kože. Ak chcete pokožke poskytnúť dokonalú ochranu pred oboma typmi žiarenia, je dôležité vybrať si kvalitné produkty, ktoré zabezpečujú primeranú ochranu. Tzv. faktor PA určuje úroveň ochrany pred UVA žiarením, pričom čím je vyšší stupeň, tým lepšiu ochranu vám poskytuje. Faktor SPF vyjadruje úroveň ochrany pred UVA a UVB žiarením. Ten udáva, o aký násobok času možno po nanesení prípravku na kožu predĺžiť pobyt na slnku, bez jej začervenania.

Všetky opaľovacie krémy od AVONU obsahujú unikátny komplex Derma – UV PlusTM, ktorý poskytuje ochranu pre oboma typmi žiarenia. Ľahko sa rozotierajú a rýchlo sa vstrebávajú, pričom sú obohatené o vitamíny, vďaka ktorým je pokožka dôkladne vyživovaná.

FEMINITY v spolupráci s AVON pre vás pripravili súťaž o opaľovací krem a krém po opaľovaní.

Súťažná otázka bola:

Čo znamená faktor SPF?
1. ochrana pred UVA a UVB žiarením
2. ochrana pred alergiou
3. ochrana pred starnutím

Správna odpoveď:
1. ochrana pred UVA a UVB žiarením

Výhercovia:
Radka Bednáriková, Dubnica nad Váhom
Zuzana Zrneková, Partizánske
Alena Lichtenbergová, Komárno

Gratulujeme!

Vaše FEMINITY.