Presunúť na hlavný obsah

Slovenskou víťazkou Elite Model Look je 17-ročná Karin Savková

Feminity

Dvadsať finalistiek z takmer šesťtisíc prihlásených dievčat sa v pražskom hoteli Ambassador predstavilo na móle v rámce najprestížnejšej modelingovej súťaže na svete Elite Model Lool 2010. Porota zložená s odborníkov na modeling a aktívnych modeliek mala mimoriadne ťažkú úlohu. Veď len v slovenskej časti sa na druhom mieste ocitlo hneď šesť nádejných hviezd svetových mól. Víťazkami sa napokon stali mladučké krásky – 17 ročná Karin Savková za Slovensko a len 14 ročná Češka Tereza Klimešová. Obe postupujú do svetového finále v Šanghaji.

„Výber bol naozaj veľmi ťažký, chvíľu sme uvažovali aj nad tým, že by na svetové finále postúpili až tri Slovenky, ale nevedeli sme ako to spraviť,“ prezradil po finále pre FEMINITY predseda poroty Saša Jány. Ako skonštatoval, tento ročník bol naozaj mimoriadne silný a samozrejme neskrýval nadšenie. O víťazke napokon rozhodla jej komplexnosť. „Karin je dievča, ktoré urobilo veľmi veľa práce od semifinále po finále,“ prezradil Jány. Podľa neho má na svetovom finále obrovské šance, hoci ostatné finalistky z 56 krajín ešte nevidel.

„Pokrok o ktorom hovoril Saša Jány je asi to, že som za ten čas trošku schudla,“ hovorí s úsmevom nová víťazka Elite Model Look Slovensko 2010 Karin Savková. „Chodila som do fitnessu, zdravo som sa stravovala...,“ prezrádza tajomstvo úspechu. Samotné víťazstvo absolútne nečakala a táto súťaž je pre ňu úplne prvým kontaktom s modelingom. Predtým ako ju spolužiačky presvedčili, aby išla na casting sa tomu absolútne nevenovala. Na svetové finále v Šanghaji sa bude starostlivo pripravovať, „musím popracovať na chôdzi a jazykoch,“ dodáva Karin.

Moderátorka večera Simona Krainová pre FEMINITY po súťaži prezradila, že každá z finalistiek má predpoklad stať sa úspešnou, no je to samozrejme hlavne na nich. „Ja ich nerozdeľujem podľa toho či sú to Slovenky alebo Češky, nikdy som nezobrala do rúk ten nôž a rozdelila to... Patríme jednoducho k sebe a tie dievčatá majú rovnaké slovanské črty a preto nedokážem rozlíšiť, ktorá je odkiaľ,“ myslí si  Simona Krainová.

Finálový večer sa niesol nielen v znamení krásy mladučkých budúcich modeliek, ale i skvelých modelov talentovaného českého návrhára Jakuba Polanku, ktorý pôsobí striedavo v Prahe a Paríži. Jeho štyri kolekcie dokonalo zvýraznili krásu nielen finalistiek, ale i moderátorky večera. Skvelú atmosféru, ktorú si pochvaľoval aj Saša Jány dopĺňali aj vystúpenia charizmatickej speváčky Charlie One a Martina Chodúra.