Presunúť na hlavný obsah

Môj partner mal pocit, že ho nútim do svadby: Vyústilo to do nezhôd, pritom stačilo vyjasniť si na začiatku túto jednu vec

Sex a vzťahy

Nie je nič horšie, než žena, ktorá núti muža do svadby. Presne toto si myslela aj Erika, ktorá nakoniec nechtiac robila presne to isté svojmu partnerovi. Namiesto toho mala urobiť túto jednu vec hneď na začiatku.

Pripravená sa vydávať 

Naša čitateľka Erika (30) mala za sebou už jeden dlhoročný vzťah, ktorý zlyhal na tom, že sa nevedeli obaja rozhýbať a časom akosi vyprchala aj láska. Potom do jej života vstúpil Richard (27), vďaka ktorému opäť zakúsila ten opojný pocit zamilovanosti: „Bola som si istá, že prechováva ku ne rovnako hlboké city ako ja k nemu. Bol, ako sa hovorí, moja krvná skupina. Pre mňa predstavoval muža, s ktorým som si zrazu vedela predstaviť všetko. Malo to začať svadbou a potom vlastným domovom, deťmi a podobne. Poznáte to, ktorá žena by nechcela tento šťastný scenár prežiť na vlastnej koži?“ Pýta sa nás Erika. 

Mohlo by vás zaujímať: Počas svadobnej noci ma môj muž podviedol: Nikto nečakal, ako sa náš príbeh skončí

Malo to celkom opačný efekt, ako som si myslela

Hoci bola Erika pripravená, Richard sa k činu stále nemal: „Nezazlievala som mu to. Vedela som, že je so mnou šťastný, ale tiež, že je mladší a mužom všeobecne niekedy dlhšie trvá, než sa rozhýbu alebo pomyslia, na ďalší krok vo vzťahu. Avšak ja som už mala 30 rokov a ako takmer každú ženu ma chytala tak trocha panika. Preto som čím ďalej tým viac začala spomínať a skloňovať slovíčko svadba v súvislosti s našimi známymi alebo s budúcnosťou a pod. Malo to však celkom opačný efekt, ako som čakala,“ spomína si na vtedajšiu situáciu naša čitateľka. 

Čítajte tiež: Po roku od nášho rozchodu ma zavolal na večeru: Moja reakcia ho primäla k šokujúcemu kroku

Nepresvedčivé argumenty, ktoré vyústili do hádok

Erika to vzala zo zlého konca. Pri každej jednej možnej príležitosti mu podsúvala narážky o tom, že sa už cíti byť stará, že ju nebaví sa neustále prevlekovať zo svojho bytu do jeho a naopak. Až keď to nahlas vyslovila, uvedomila si, ako ju to v skutočnosti trápi: „V dôsledku toho, že na tieto moje reči nereagoval alebo ma odbil s tým, že preháňam, som bola stále viac nervóznejšia a podráždenejšia, čo sa odzrkadľovalo aj na mojom správaní voči nemu. Napokon som odmietala u neho prespávať, až došlo na hádky. Dobre vedel, o čo mi ide, až sa ma nakoniec spýtal, či sa niekam ponáhľame, alebo či musíme robiť všetko ako ostatí. Ďalším problémom bolo, že ja som si vždy predstavovala veľkú svadbu, on si  predstavoval, že odídeme do cudziny a prídeme zosobášení. Avšak to by som našim rodinám nemohla urobiť,“ opisuje Erika ďalej. 

Neprehliadnite: Môj partner ma časom ponižoval aj podvádzal: Až táto situácia ma presvedčila, že náš vzťah je toxický

Ocitli sa v patovej situácii, pričom stačilo urobiť na začiatku túto jednu vec

Richard sa napokon cítil do svadby tlačený. Naviac do svadby, o ktorej keď už, mal celkom inú predstavu. Ocitli sa teda v patovej situácii. Chvíľu sa zdalo, že sa budú musieť rozísť, no napokon si obaja uvedomili, že v prvom rade je medzi nimi láska, a že všetko ostatné sa dá zvládnuť. Tak urobili obaja kompromis, svadba napokon bola menšia, avšak v rodinnom kruhu. Tiež obaja usúdili, že sa mohli tomuto vyhnúť, keby si na rovinu sadli a porozprávali sa hneď na začiatku o tom, čo chcú, kedy to chcú a ako to chcú.