Presunúť na hlavný obsah

Záchranné koleso pre vaše vlasy a sebavedomie je na svete – chyťte sa ho!

Krása

Najvyšší čas prestať oplakávať každý vypadnutý vlas v umývadle, či smutne sledovať koľko vlasov ostalo na vankúši a koľko na hrebeni.

Padanie vlasov je viac ako problém, ktorý sa výrazne  podpisuje pod psychickú nepohodu, sebavedomie a kvalitu života.   No aj v tomto prípade  existuje efektívne riešenie -  transplantácia vlasov.

Hovorí sa, že jednou z vecí, na ktorú si bude musieť muž zvyknúť v spoločnej domácnosti so ženou, sú vlasy na zemi, vlasy v umývadle, vlasy na vankúši...jednoducho všade ženské vlasy. Za normálny sa ešte považuje stav, keď denne vypadne okolo 100 vlasov, je to súčasť ich „biorytmu.“ Pri tomto počte ešte netreba robiť paniku. Na tú nie je ani dôvod, keď vám  ich pri umývaní zopár vypadne. Problém nastáva v okamihu, keď sa tento počet zvýši. Nieže by ste mali počítať každý jeden vlas, ktorý opustí pokožku hlavy a následne zhodnotiť, či je stav alarmujúci, to nie.  No pokiaľ bude padanie „iné ako kedysi,“ treba navštíviť odborníkov. Preč sú totiž časy, keď ste sa museli zmieriť s postupnou stratou vlasov. Dôvodom nadmerného padania vlasov môžu byť hormonálne zmeny, zlá funkcia štítnej žľazy, nevhodná strava-rôzne drastické diéty...Nech už je príčinou padania vlasov čokoľvek, žena sa dostáva do stresu a nepríjemného pocitu, ktorý má neustále v hlave a je v psychickej nepohode. A riedky vlasový porast, cez ktorý presvitá vlasová pokožka a nedajbože plešatosť,  predsa patria do sveta mužov! No svetové štatistiky sú nemilosrdné! Predstavte si, že od 40.roku veku sa s týmto problémom pasuje až tretina žien!!!

Moderné technológie  však napredujú  míľovými krokmi, a to aj v priemysle zaoberajúcom sa transplantáciou vlasov.  Vďaka Klinike Envy sa  na našom trhu objavila  prelomová novinka v transplantácii vlasov,  S.A.F.E.R/NeoGraft , ktorá je najpokročilejšou svojho druhu.  Podľa slov MUDr. Tatiany Hudákovej, dermatologičky a špecialistky z oblasti trichológie, ponúka trichologická, ponúka trichologická ambulancia kompletné služby od genetického vyšetrenia, krvného rozboru, cez prvú fázu liečby ako je mezoterapia a Low laser terapia, až po samotnú transplantáciu. „Ide o jedinečný kompletný program šitý na mieru pacienta podľa vzoru svetoznámej holandskej kliniky, kde vzájomnej spolupracuje internista, dermatológ a chirurg,“ zdôrazňuje MUDr.Hudáková s tým, že si pacient nemusí podávať kľučky kade-tade, ale všetko nájde pod jednou strechou, čím ušetrí kopu času a energie.

S.A.F.E.R.® je  automatizovaná technika transplantácie vlasov poslednej generácie,“ vyjadril sa plastický chirurg kliniky ENVY MUDr. Mahdi Nasab, ktorý sa teší spokojnosti pacientov  v Košiciach a Bratislave.  Ide totiž  o neinvazívnu techniku, pre pacienta takmer nebolestivú. „Transplantácia vlasov sa vykoná v lokálnej anestézii . Vlasové folikuly sú po jednom odobraté z miest a sú jednotlivo nasádzané na miesta kde dochádza k vypadávaniu. Vlasy sa transplantujú vo forme folikulárnych jednotiek a to po 2 najviac 3 vlasové cibuľky. Po vpichu sa koža uzavrie kvapkou krvi, neskôr vznikajú chrastičky, ktoré pri hojení odpadávajú samé. Pri všetkých operačných metódach na konci 3-6 mesiaca po operácii vyrastajú z folikulov vlasy bez genetickej záťaže a tak je natrvalo zabezpečený doživotný efekt rastu vlasov v transplantovaných oblastiach,“ vysvetľuje renomovaný odborník MUDr. Nasab. 

Transplantácia vlasov :


Vlasy sú zväčša odoberané zo zátylku hlavy. To znamená, že miesta, kde boli vlasy odobrané sú zakryté zvyšnými vlasmi. Táto nová technika zabezpečuje najšetrnejšie vybratie vlasových štepov, ich prenos a implantovanie pri minimálnom poškodení kože a samotného vlasového štepu. Ako hovorí primár plastickej a estetickej chirurgie, „odberová a prijímacia oblasť sa zahojí do týždňa. A kam všade sa dajú vlasy „zasadiť“? „Kdekoľvek na hlave kde vlasy nemáme a potrebujeme ich tam mať,“ dodáva na záver s úsmevom sympatický lekár. A to je správa viac ako úžasná...správa, ktorá stojí nad všetkými kozmetickými novinkami na úpravu vlasov, čo poviete...

www.envyclinic.sk

O klinike ENVY

ENVY Klinika estetickej medicíny je najväčšia klinika poskytujúca služby v oblasti zdravia a krásy na Slovensku. Centrála kliniky sa nachádza v Košiciach a jej ambulancie nájdete aj v mestách Bratislava, Prešov a Poprad. Už vyše 7 rokov patrí medzi vyhľadávané kliniky a jej služby ocenili mnohé známe slovenské a české osobnosti. V ponuke služieb kliniky nájdete ošetrenia a zákroky z oblasti: plastickej chirurgie, liposukcie, estetickej dermatológie, laserovej medicíny, lekárskej kozmetiky, interné oddelenie a oddelenie optimálnej výživy a regulácie hmotnosti.  Moderné prístrojové vybavenie, tím skúsených profesionálov a individuálny prístup sú samozrejmou súčasťou tohto zdravotníckeho zariadenia.

www.envyklinika.sk    

www.vedakrasy.sk  

recepcia@envyclinic.sk

kontakt: 0911 671 666