Presunúť na hlavný obsah

Adriana Francesca Lima

Modelka

Adriana Francesca Lima

Modelka
Miesto narodenia:
Salvador, Bahia, Brazília
Rodinný stav:
rozvedená
Vek:
42
Výška:
178 cm
Miery:
86-61-90
Znamenie:
blíženci
Povolanie:
Modelka
Osobný web:
www.adrianalima.com

Kariéra

Adriana vraj nikdy nesnívala o tom, že sa stane modelkou. Do sveta modelingu sa dostala viac-menej náhodou. Keď mala 15 rokov, išla s kamarátkou na casting do modelingovej súťaže Ford supermodel. Lima túto súťaž vyhrala a v medzinárodnom kole sa umiestnila na druhom mieste.

O tri roky nato sa už presťahovala do New Yorku a podpísala zmluvu s Elite Model Management. Postupne sa jej portfólio rozširovalo a Adriana sa začala objavovať na stránkach Vogue a Marie Claire. Po prvej veľkej kampani pre Annu Molinari bola Adriana doslova zahrnutá ponukami a v priebehu niekoľkých mesiacov sa stala jednou z najžiadanejších modeliek na svete.

Predvádzala modely známych návrhárov ako Vera Wang, Giorgio Armani či Valentino. V roku 1999 sa prvý krát objavila na mólach svetoznámej značky Victoria´s Secret. O rok nato sa stala oficiálnym anjelom tohto výrobcu luxusnej spodnej bielizni. V roku 2001 si zahrala aj v krátkom propagačnom filme pre značku BMW The Follow. Adriana okrem iného fotila aj pre značky Maybelline, bebe, Mossimo, BCBG a stala sa tvárou talianskeho operátora Telecom Italia Mobil. Vo veku 26 rokov ju magazín Forbes označil za štvrtú najlepšie zarábajúcu modelku na svete.

Zaujímavosti

Svet krásy a peňazí nie je tým jediným, čomu sa Adriana venuje. V rodnom brazílskom meste nechala vybudovať sirotinec a kupuje oblečenie pre chudobné deti. Je oddaná katolíčka a chodí pravidelne každú nedeľu do kostola.
V roku 2009 sa vydala za hráča NBA Marka Jarića. Majú spolu dve dcéry, Valentinu a Siennu. Po piatich rokoch manželstva sa rozhodli rozviesť.