Presunúť na hlavný obsah

Princ Felipe

princ
Princ Felipe

Princ Felipe

princ
Miesto narodenia:
Madrid, Španielsko
Partner/ka:
Letizia Ortiz
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
56
Výška:
197 cm
Znamenie:
vodnár
Povolanie:
princ

Zaujímavosť


Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y de Grecia, princ z Asturie sa narodil 30. 1. 1968 v Madride, ako jediný syn španielského kráľa Juana Carlosa I. a kráľovnej Sofie. Má dve staršie sestry Elenu a Cristinu.
Vyštudoval Santa Maria de los Rosales v Madride, potom Lakefield College v Kanade a ako ďalšie nasledovalo vojenské vzdelávanie na vojenskej škole v Zaragoze, námorníckej škole v Maríne a akadémii vzdušných síl v San Javier. Potom nasledovalo vzdelávanie na univerzite v Madride, kde získal titul z práva.
V roku 1993 sa presunul do Washingtonu, kde nastúpil do magisterského štúdia medzinárodných vzťahov. Často striedal priateľky, až sa jedného dňa zoznámil s rozvedenou reportérkou Letiziou a zásnuby sa konali v septembri v roku 2003 a svadba 22. mája 2004. Narodili sa im dve dcéry, prvá infantka Leonore v roku 2005 a v roku 2007 infantka Sofia.
Princ miluje šport a medzi jeho ďalšie záujmy patrí astronómia apod. Rozpráva plynulo španielsky, francúzsky a anglicky, dokonca vie i pár slov katalánsky.