Presunúť na hlavný obsah

Marilyn Manson

spevák
Marilyn Manson

Marilyn Manson

spevák
Miesto narodenia:
Canton, Ohio, USA
Partner/ka:
Dita Von Teese
Rodinný stav:
rozvedený
Vek:
55
Výška:
185 cm
Váha:
84 kg
Znamenie:
kozorožec
Povolanie:
spevák

Zaujímavosť


Narodil sa v Cantone, Ohio, USA. Po vyštudovaní strednej školy sa s rodičmi presťahoval na Floridu do Tampa Bay, kde sa venoval novinárstvu. Tu sa stretol s gitaristom Scottom Mitchellom a v roku 1989 založili skupinu Marilyn Manson - čo je aj jeho pseudonym. Marilyn, podľa herečky Marilyn Monroe a Manson, podľa vraha Charlesa Mansona.
Hrajú hudobný štýl, ktorý býva označovaný ako neo-Glam rock. Ich názov demonštruje prelínanie dobra a zla. Kombinujú mená hollywoodskych celebrít a masových zabijakov. Naďalej sa venoval novinárskej činnosti, písal hudobné kritiky.

V roku 2001 začal chodiť so striptérkou Ditou Von Teese. 3. decembra 2005 sa konala ich svadba v Írsku. Keďže Marilynovo manželstvo bolo plné škandálov a podvádzania, netrvalo ani celý rok a ocitli sa v manželskej kríze. Pár sa oficiálne rozišiel 24. decembra 2006 a o necelých päť dní požiadala Dita o rozvod. Údajnou príčinou boli „nezlučiteľné rozdiely". O Marilynovi je známe, že si rád prečíta klasikov ako Nietzcheho, Darwina, Freuda ....

Marilyn ovláda hru na bicie, gitaru, basgitaru, klávesy a flautu. V televízii si rád pozrie kreslený seriál Scooby Doo. Medzi jeho najväčších kamarátov patria: Ozzy Osbourne, Paul Teahencze a Jimmy God. Jeho charakteristickým znakom je dvojfarebnosť očí a výrazný makeup.