Presunúť na hlavný obsah

Liz Hurley

herečka, modelka
Liz Hurley

Liz Hurley

herečka, modelka
Miesto narodenia:
Hampshire, Veľká Británia
Partner/ka:
Arun Nayar
Vek:
58
Výška:
171 cm
Váha:
57 kg
Miery:
80 - 57 - 75
Znamenie:
blíženci
Povolanie:
herečka, modelka

Zaujímavosť


Jej otec bol armádny dôstojník a matka učiteľka základnej školy. Jej snom bolo stať sa tanečnicou, a preto keď mala 12 rokov, odišla na internátnu baletnú školu. Dlho to nevydržala a vrátila sa späť domov. V šestnástich rokoch sa začala venovať anglickej punk rockovej hudbe, dokonca nosila ružové vlasy a krúžok v nose.
Elizabeth získala dokonca štipendium na umeleckej škole London Studio Centre, kde sa učila tanec a divadlo. Svoje nadanie na tanec neskôr využila v divadle a vo veku 21 rokov debutovala vo filme Aria (1987).

Svoj debut zažila v hollywoodskom akčnom filme Prepadnutí vo vzduchu, po boku Wesleyho Snipesa. Po ďalších dvoch rokoch v Hollywoode nedostala žiadnu dobrú úlohu, preto sa musela vrátiť späť do Anglicka.
Návrat jej kariéry nedal na seba dlho čakať, dôvodom jej návratu na červený koberec bola londýnska premiéra filmu Štyri svadby a jeden pohreb (Four weddings and a Funeral), na ktorej Elizabeth očarila čiernymi šatami od Versaceho.
Pracovala aj ako modelka reprezentujúca kozmetickú značku Estée Lauder, čím si získala pozornosť verejnosti.

Pravdepodobne jej najúspešnejšia úloha bola Vanessa Kensington vo filme Austin Powers: Špionátor (Austin Powers: International Man of Mystery, 1997). Film sa stal veľmi úspešný a Elizabeth sa vďaka tomu stala ešte populárnejšou.
V roku 1990 sa objavila vo filmoch ako Mickeyho modré oči (Mickey Blue Eyes), Môj najobľúbenejší mimozemšťan (My favorite Martian) a pokračovala v úspešnom pokračovaní filmu o Austinovi Powersovi.
O rok neskôr si zahrala sexy diabla v komédií Zmluva s diablom (Bedazzled).