Presunúť na hlavný obsah

Minnie Driver

herečka, speváčka

Minnie Driver

herečka, speváčka
Miesto narodenia:
Londýn, UK
Vek:
54
Výška:
178 cm
Znamenie:
vodnár
Povolanie:
herečka, speváčka

Štúdium



Vyštudovala herectvo na Webber-Douglas Academy of Dramatic Arts.

Kariéra



Prvýkrát na seba upozornila rolou zamilovanej Benny, ktorá s odstupom rokov líči osudy svojich priateliek v melodramatickej snímke z Írska v 50-tych rokoch podľa románu Maeve Binchyovej, Šanca pre lásku.


Čoskoro sa presadila v Hollywoode, kde zaznamenala veľký úspech najprv vďaka úlohe ambicióznej a nezávislej Debi Newberryovové, s ktorou obnoví milostný vzťah jej bývalý spolužiak-nájomný vrah (John Cusack), v čiernej komédii Jasný terč (r. G. Armitage). Zatiaľ najväčšie uznanie (nominácia na Oscara 1997) jej priniesla rola anglickej študentky Skylar, prežívajúc citové vzplanutia ku geniálnemu mladíkovi (Matt Damon), v psychologickej dráme Dobrý Will Hunting (r. G. Van Sant).


Dramaticky vďačná úloha sa jej naskytla v titulnej postave židovskej dievčiny Rosina Da Silvu, zvádzajúce morálkou zviazaného postaršieho Škóta (Tom Wilkinson), v historickej melodráme guvernantka (r. S. Goldbacherová). Hrala tiež v krátkom filme That Sunday (TV-1994, Tá nedeľa ; r. Dan Zeff) a Baggage (1996, Batožina; r. Cara Buonová).

Zaujímavosti



Táto herečka je známa aj vďaka bulvárnej tlači, kde je často preberaný jej milostný vzťah s hereckými kolegami, ako je napríklad John Cusack, Matt Damon či naposledy Josh Brolin, s ktorým mala byť údajne aj zasnúbená.