Presunúť na hlavný obsah

Josh Hartnett

herec
Josh Hartnett

Josh Hartnett

herec
Miesto narodenia:
San Francisco, Kalifornia, USA
Partner/ka:
Sophia Lie
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
45
Výška:
191 cm
Znamenie:
rak
Povolanie:
herec
Osobný web:
www.josh-hartnett.org

Detstvo


Napriek tomu, že sa narodil v slnečnej Kalifornii, vyrastal v štáte Minnesota. Po rozvode rodičov žil so svojim otcom Danielom a nevlastnou mamou Molly. Bol náruživým futbalistom, ale po vážnom zranení kolena sa s týmto športom musel rozlúčiť. Keďže bol neposedným dieťaťom, teta ho zapísala do hereckého krúžku. Mal za sebou len skúsenosti z miestneho divadla a natočenú jedinú reklamu, keď sa rozhodol odísť skúsiť šťastie do Hollywoodu.

Kariéra


Presťahovanie sa do Los Angeles malo zmysel. Netrvalo dlho a získal prvú úlohu v televíznom seriáli „Cracker“, čím na seba upozornil. Filmový debut si odkrútil v pokračovaní kultového hororu „Halloween H2O“ v roku 1998. Osvedčil sa, a preto sa vzápätí objavil aj v ďalšom horore pre mladých s názvom „Fakulta“.
Vďaka úlohe, v nie príliš vydarenej snímke, s Kirsten Dunst z roku 1999 „Smrť panien“, si ho všimol režisér Michael Bay a obsadil ho do jeho dovtedy najväčšej úlohy, vo vojnovom veľkofilme „Pearl Harbor“. Čoskoro na to sa objavil v ďalšej kvalitnej snímke „Čierny jastrab zostrelený“.
Nezaškatuľkoval sa však len do úloh vo vážnych dramatických filmoch, zahral si aj v rôznych komédiách, napríklad „Do hola“ alebo „40 dní a 40 nocí“.