Presunúť na hlavný obsah

Jennifer Grey

herečka
Jennifer Grey

Jennifer Grey

herečka
Miesto narodenia:
New York City, New York, USA
Partner/ka:
Clark Gregg
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
64
Výška:
160 cm
Váha:
60 kg
Miery:
85 - 60 - 80
Znamenie:
baran
Povolanie:
herečka

Zaujímavosť



Je dcérou tanečnice a herečky Jo Wilderovej a herca, speváka a tanečníka Joela Greya, držiteľa Oscara z roku 1972. Už jej dedko z otcovej strany, Mickey Katz, bol divadelným hercom. Od detstva sa venovala baletu a ako tanečnica účinkovala v reklame Dr. Pepper.


Po absolvovaní hereckých štúdií u Sanforda Meisnera v newyorskom štúdiu Neighborhood Playhouse School of Theatre, vystúpila po prvý raz na newyorskom javisku v mimobroadwayskej inscenácií Album a na Broadwayi potom debutovala v dráme Bryony Laverry, Súmrak rodiny Goldových.


Prvé pôsobenie vo filmovom priemysle na ňu pôsobilo veľmi deprimujúco. Hollywood o Jennifer prejavil záujem hlavne kvôli menu jej otca, ale nakoniec ju odmietali s tým, že nevyhovuje buď výškou, vekom, alebo príliš židovským výzorom.
Zlom v kariére nastal hlavne vďaka úspešnej snímke Hriešny tanec (réžia E. Ardolino), kde dostala možnosť uplatniť svoje tanečné schopnosti v úlohe Frances "Baby" Housemanovej, ktorá sa behom prázdninového pobytu v horskom letovisku citovo zblížila s hotelovým tanečným inštruktorom (Patrick Swayze).


Fyzický náročnou úlohou bolo účinkovanie v romantickom filme Vietor (réžia C. Ballard), kde stvárnila postavu leteckej projektantky a jachtárky Kate Bassovej. S jej pomocou dovedie jej milenec (Matthew Modine) k víťazstvu americkú posádku v prestížnom jachtárskom závode.
V 90-tych rokoch sa objavuje najčastejšie vo filmoch, ktorých hlavnou témou sú, ako už samotné názvy naznačujú, kriminálne prípady (Vražda na Broadwayi, Vražda v štáte Mississippi, Zločinná spravodlivosť, Dôvod k vražde...).