Presunúť na hlavný obsah

Patricia Arquette

herečka
Patricia Arquette

Patricia Arquette

herečka
Miesto narodenia:
Chicago, USA
Rodinný stav:
rozvedená
Vek:
55
Výška:
155 cm
Znamenie:
baran
Povolanie:
herečka

Kariéra



Profesionálny debut absolvovala v detskej verzii TV relácie Paula Sills Story Theatre a v rozhlasových reklamách na americkom východnom pobreží. Potom sa v roku 1974 presťahovala aj s rodinou do Los Angeles.


Už v mladosti pracovala ako modelka v Portugalsku, Francúzsku a Taliansku. Po maturite odišla ku staršej sestre Rosanna, s cieľom uplatniť sa vo filme. Herecké základy získala v jednej umeleckej komunite vo Virgínii a v New Yorku u Miltona Katselase.

Vo filme na seba upozornila úlohou traumatizovanej Kristen Parkerovej, ktorá na psychiatrickom oddelení prežije útoky démonického zabíjača zo sna (Robert Englund), v horore Nočná mora v Elm Street 3: Súperi zo sna (r. Ch Russell).


Pri natáčaní TV špeciálu The Girl With the Crazy Brother (Dievča s bláznivým bratom) pre spoločnosť CBS zaujala jeho režisérku Diane Keatonovou natoľko, že jej zverila úlohu epileptického dievčaťa Alice Guthrieové, za ktorej stvárnenie v TV snímke Divoký kvet bola ocenená Cable Ace Award 1991.

Niektoré jej filmové hrdinky sa ocitajú v nebezpečenstve života, ako napr. bývalá call-girl Alabama Whitmanová, utekajúca so svojím mužom (Christian Slater) pred mafiou i políciou do Mexika, v kriminálnom thrilleri Pravdivá romanca (r. T. Scott).

Zaujímavosti



Bola manželkou herca Nicolasa Cagea (1995-2000). Jej syn Enzo (nar. 1992) sa objavil po jej boku ako roztomilý Elvisek v Pravdivém romancu. S druhým manželom, Thomasom Janom, má dcéru Harlow Oliviu Calliope, ktorá sa narodila v r. 2003. Herectvu sa, okrem jej sestry Rosanna, venujú aj bratia Richmond, Alexis a David Arquetteovi.