Presunúť na hlavný obsah

Mário Kuly Kollár

spevák skupiny Desmod
Mário Kuly Kollár

Mário Kuly Kollár

spevák skupiny Desmod
Miesto narodenia:
Nitra
Partner/ka:
Lucia Nováková
Rodinný stav:
rozvedený
Povolanie:
spevák skupiny Desmod
Osobný web:
www.desmod.sk

Kariéra


Vďaka súťaži Marlboro Rock v roku 1996 sa so svojou skupinou Desmod, dostal na výslnie slovenskej populárnej hudby. Debutový album vydali až v roku 2000 pod názvom 001. Pieseň „Je mi fajn“ sa stala jednou z najhranejších v rádiách. O rok na to získali nomináciu na cenu Slovak Grammy.
V roku 2003 získal s kapelou zlatého Slávika ako Objav roka a Platinovú platňu za predaj albumu Derylov svet. O rok neskôr si vyslúžil štyri nominácie na prestížnu hudobnú cenu Aurel.
V roku 2005 získali Aurela v kategórii pieseň roka a kapela roka, v tom istom roku vyhrali aj sošku Zlatého Slávika. Prvenstvo obhájili aj v ďalších rokoch.
Medzi ich najväčšie hity patrí duet so Zuzanou Smatanovou Pár dní, V Dolinách, Zhorí všetko čo mám, Adrenalín stúpa, Niekto Ti to povie skôr než ja a mnohé ďalšie. Pesnička Lavíny je titulnou skladbou seriálu Panelák.
V roku 2008 získal strieborného a rok predtým bronzového Slávika v kategórii Spevák roka. V ankete OTO v roku 2007 bol ocenený ako Najobľúbenejší spevák.

Súkromie


Kuly sa v roku 2009 rozviedol so svojou manželkou Dankou, s ktorou má syna Mária. V súčasnosti žije so svojou vokalistkou Luciou Novákovou.