Presunúť na hlavný obsah

Jiří Pomeje

Herec, manažér a bývalý producent

Jiří Pomeje

Herec, manažér a bývalý producent
Miesto narodenia:
České Budějovice
Partner/ka:
Iveta Bartošová
Rodinný stav:
rozvedený
Vek:
55
Znamenie:
strelec
Povolanie:
Herec, manažér a bývalý producent

Zaujímavosť

Absolvoval gymnázium v Českých Budejoviciach. V tom istom čase sa prihlásil na kurz stepu, tomu sa venoval 12 rokov, z toho 10 rokov súťažne. Účinkoval v balete českobudejovického predstavenia Borisa Asafjeva Bachačisarajská fontána, v ktorej dostal dvojúlohu Poliaka a Tatára.

Vtedy sa zoznámil s hercom Petrom Hanusom a vďaka nemu sa začal zaujímať o herectvo. Prihlásil sa na DAMU. Jiří ich natoľko zaujal, že dostal ponuku z Mostu a Šumperku. Napokon sa rozhodol pre Šumperk, tu mu bolo ponúknutých šesť rolí a 60 predstavení za rok. Po roku strávenom v Šumperku, kde účinkoval v miestnych divadlách sa opäť prihlásil na DAMU. Tentokrát bol prijatý.

Rok 2002 sa stal prelomovým, pretože Jiří produkoval a hral vo filme Andělská tvář. Keďže Pomeje financoval film a čakal návrat peňazí, bohužiaľ, i keď sa stal film v televízií veľmi úspešný (získal niekoľko cien v zahraničí a dvakrát ocenenie Zlatý lev), to Jiřímu zisky neprinieslo. Ako producent skrachoval, bola na neho uvalená exekúcia a začal mať problémy s alkoholom.

V roku 2006 dostal možnosť na spoluprácu s Františkom Janočkom a Karlom Gottom na jeho turné. Rok na to sa podieľal na príprave výstavy v Gottlande.
V romto roku sa taktiež skončilo jeho manželstvo s Michaelou Kuklovou, avšak v roku 2008 sa Jirka opäť oženil, a to s Ivetou Bartošovou. No napriek všetkému ani toto manželstvo dlho nevydržalo a v roku 2009 podala žiadosť o rozvod sama Iveta Bartošová.