Presunúť na hlavný obsah

Kevin Federline

tanečník, model a herec
Kevin Federline

Kevin Federline

tanečník, model a herec
Miesto narodenia:
Kalifornia, USA
Rodinný stav:
rozvedený
Vek:
46
Výška:
182 cm
Znamenie:
baran
Povolanie:
tanečník, model a herec
Osobný web:
www.kevinfederlinefanclub.com

Detstvo a štúdium


Jeho otec bol automechanikom a mama pracovala ako účtovníčka. Priezvisko Federline je nemeckého pôvodu. Má jedného brata Chrisa. Keď mal osem rokov, rodičia sa rozviedli. V jedenástich sa, spolu s bratom, presťahovali od mami k otcovi.
Kevin odišiel zo školy v deviatej triede a začal tancovať v neziskovej organizácii „Dance Empowerment“. Certifikát všeobecného vzdelania GED, niečo ako naša maturita, si dokončil až neskôr.

Kariéra


Niekoľko rokov pracoval ako náhradný tanečník pre Michaela Jacksona, Justina Timberlakea, Destiny´s Child a Pink. Po zmedializovaní sa vzťahom s pop-princezničkou Britney Spears, vydal dva, nie veľmi podarené single, „Y'all Ain't Ready“ a „PopoZão“. Keďže kritika ich neprijala, na debutovom albume sa jeho prvým oficiálnym singlom stala skladba „Lose Control“, s ktorou premiérovo vystúpil na „Teen Choice Awards show“.
Jeho debutový album „Playing With Fire“ vyšiel 31. októbra 2006 a stal sa jedným z najhoršie prijatých albumov v histórii hudby vôbec. Jeho nekvalita sa odrazila aj v jeho slabej predajnosti.

Súkromie


Federline mal vzťah s herečkou Shar Jackson, s ktorou má dcéru Kori Madison Federline a syna Kaleba Michaela Jackson Federlina. Rozišli sa krátko pred narodením Jacksona. V tomto období začal tanečník randiť s Britney Spears, s ktorou sa oženil 18. Septembra 2004 a majú spolu dvoch synov: Seana Prestona Federlina a Jaydena Jamesa Federlina. O rozvod požiadala Britney Spears 7. novembra 2006 a 30. júla boli už oficiálne rozvedení.
V súčasnosti chodí Kevin Federline s ex-volejbalistkou Victoriou Prince, majú spolu dcéru Jordan.