Presunúť na hlavný obsah

Courtney Love

speváčka
Courtney Love

Courtney Love

speváčka
Miesto narodenia:
San Francisco, Kalifornia, USA
Rodinný stav:
vdova
Vek:
59
Výška:
178 cm
Znamenie:
rak
Povolanie:
speváčka

Detstvo


Pochádza z rodiny „hipíkov“. Jej otec bol blízkym spolupracovníkom rockovej kapely „Grateful Dead“. Vyrastala v oregonskom Eugene a sčasti tiež na Novom Zélande, kde pracovala na ovčej farme. Už v trinástich vedela, že chce byť rocková hviezda.

Kariéra


Živila sa striptízom, priatelila sa s rockermi zo San Francisca, spievala s kapelou „Faith No More“ ešte keď len začínali. V roku 1989 založila alternatívnu rockovú skupinu „Hole“. Prvý drásavo-konflitkný album „Pretty on Inside“ sa stal hitom a další „Live Through This“ sa v roku 1994 umiestnil v mnohých anketách na popredných miestach a v apríli o rok neskôr získala platinu.
Herečku v nej objavil český režisér Miloš Forman, kvôli jej búrlivej povesti sa za ňu musel finančne zaručiť v poisťovni. Forman jej zveril úlohu Althey, manželky kontroverzného politického magnáta Larryho Flynta v životopisnom filme „Ľud versus Larry Flynt“ a urobil správne, Courtneyin presvedčivý výkon bol v roku 1996 ocenený nomináciou na Zlatý Glóbus.
V roku 2004 vydala svoj prvý sólový album „America´s Sweetheart“, na ktorom sa podieľala aj Linda Perry.
V júni 2005 ju prepustili zo súdom nariadenej protidrogovej liečby a hneď začala pracovať na druhom albume „Nobody´s Daughter“, ktorý vyšiel 23. Apríla 2010.
V roku 2006 jej vyšiel životopis „Dirty Blonde“ („Špinavá blondína“) a v tom istom roku predala svojich 25% práv na Nirvanu za 50 miliónov dolárov.

Súkromie


Je vdovou po legendárnom Kurtovi Cobainovi, ktorý 5. apríla 1994 spáchal samovraždu. Cobainovi fanúšikovia jej pripisujú časť viny na tejto tragédii. Courtney má z manželstva s Kurtom dcéru Frances Bean, ktorú vychovala Kurtova matka a Courtney sa sama vyjadrila, že s dcérou nemá reálny vzťah.