Presunúť na hlavný obsah

Courteney Cox

Herečka
Courteney Cox

Courteney Cox

Herečka
Miesto narodenia:
Birmingham, Alabama, USA
Rodinný stav:
rozvedená
Vek:
59
Výška:
165 cm
Váha:
49 kg
Miery:
85 - 60 - 85
Znamenie:
blíženci
Povolanie:
Herečka

Zaujímavosť



Courteney Cox sa narodila ako najmladšia zo štyroch detí. V jej desiatich rokoch sa jej rodičia rozviedli po devätnásťročnom manželstve, ale nakoniec opäť uzavreli nový sobáš. Chodila na štátnu strednú školu Mountain Brook High v rodnom meste Birminghame.

Po strednej škole, v roku 1982, začala študovať architektúru na Mt. Vernon College vo Washingtone. Po roku štúdia sa stretla s Ianom Copelandom, synovcom nevlastného otca. Spoločne pracovali pre newyorkského hudobného agenta a hoci bol medzi nimi veľký vekový rozdiel pätnástich rokov, vznikol medzi nimi milostný pomer. Vysnené povolanie Courteney Cox bol modeling. Avšak Ian sa ju snažil presvedčiť, aby vyskúšala aj herectvo.


Jej prvá práca bola pre Noxzema a Maybelline. Potom pôsobila v televíznom seriály As the World Turns. V čase, keď jej kariéra stúpala, sa Courteney Cox a Ian Copeland rozišli. V roku 1984 získala celoštátnu pozornosť, keď ju režisér Brian De Palma vybral z davu viac ako 300 uchádzačiek, aby si zatancovala ako dievča Brucea Springsteena v jeho videoklipe Dancing in the Dark.

Ďalší významný zlom prišiel v roku 1994, kde si zahrala šéfku Jima Carreyho vo filme Ace Ventura: Zvierací detektív. Roku 1995 bola vymenovaná časopisom People Magazine za jednu z 50 najkrajších ľudí sveta a objavila sa na obálke tohto časopisu. Patrí jej prvenstvo za najlepšie oblečenú televíznu hviezdu v roku 1995.

V roku 1998 oznámila zasnúby s Davidom Arquette. V júni 1999 sa Courteney Cox vydala za svojho spoluherca z Vreskotu, Davida.
V roku 2001 sa objavila v ďalšom veľkofilme po boku Kevina Costnera a Kurta Russella, vo filme 3000 míľ na úteku, kde si zahrala Kurtovu spoločníčku Cybil Waingrow.
Asi najviac ju preslávil seriál Priatelia, kde obsadila rolu Moniky.
Dňa 13. júna 2004 sa jej narodila dcéra Coco Rey Arquette. Jej krstnou mamou sa stala Jennifer Aniston. V roku 2010 oznámili Courteney a David rozvod.