Presunúť na hlavný obsah

Tamara Heribanová

slovenská prozaička, novinárka a moderátorka
Tamara Heribanová

Tamara Heribanová

slovenská prozaička, novinárka a moderátorka
Miesto narodenia:
Bratislava
Partner/ka:
Branislav Šimončík
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
38
Znamenie:
býk
Povolanie:
slovenská prozaička, novinárka a moderátorka

Zaujímavosť



Tamara Heribanová sa narodila v Bratislave moderátorke Alene Heribanovej a spisovateľovi Jozefovi Heribanovi. Má o päť rokov mladšiu sestru Barbaru.

Vo svojich deviatich rokoch začala navštevovať základnú UNESCO školu v rakúskom Kittsee, v štrnástich rokoch sa odsťahovala do Viedne, kde navštevovala gymnázium BORG3, zamerané na cudzie jazyky a výtvarné umenie. V roku 2002 mala prvú výstavu fotografií v expozícii s názvom „MY V CASE“ vo Viedni.
Spoluorganizovala vernisáž mladých umelcov, obrazy na tému „DA DA DADAISMUS ŽIJE“. Fotografiu a maľbu kombinovala už v tom čase s textom a písanými apelmi, ktoré neskôr pretavila do fejtónov, recenzií a poviedok.
Ako sedemnásťročná vyhrala celoštátnu súťaž, Poviedku 2002, ktorej cenu prevzala od Heinza Fischera. V roku 2003 jej poviedka na tému druhej svetovej vojny vyšla v knihe Jugendliche gegen das Vergessen.

Po maturite pôsobila ako animátorka, v máji 2004 moderovala televízny program v priamom prenose pre ORF s Miguelom Herz- Kestrankom, TRIDENTITY, pri príležitosti vstupu Slovenska a Česka do EU. Už počas štúdia žurnalistiky a literatúry na viedenskej univezite, začala publikovať v rakúskom časopise WIENERIN a v slovenskom týždenníku Slovenka.
V holandskom Utrechte ukončila štúdium diplomom z literárnej vedy a germanistiky, promóciu v Bratislave mala z marketingovej komunikácie.
Už päť rokov robí redaktorku mesačníka EMMA, na STV moderovala v tandeme s Gregorom Marešom Ranný magazín. Okrem písania rozhovorov a reportáži, bloguje.
V októbri 2010 jej vyšiel prvý román Predavačky bublín. Je moderátorkou life stylovej relácie Zmenáreň- štúdia krásy, šarmu a zdravia, ktorá je pravidelne vysielaná na STV1.
Tamara je verejne činná v mnohých aktivitách bojujúcich proti domácemu násiliu. Už vyše šesťnásť rokov je aj zberateľkou pôvodných tradičných krojov, a podieľa sa na osvete v tejto sfére.