Presunúť na hlavný obsah

Eva Herzigová

Modelka, herečka

Eva Herzigová

Modelka, herečka
Miesto narodenia:
Litvínov,Česko
Vek:
51
Výška:
181 cm
Miery:
89-63,5-90
Znamenie:
ryby
Povolanie:
Modelka, herečka

Kariéra



V šestnástich rokoch odišla z Litvínova do Paríža. Všetko začalo na výlete s rodičmi do Prahy. Eva sa tu zúčastnila, spolu so svojou kamarátkou, konkurzu parížskej agentúry, ktorá v Prahe hľadala nové tváre. A Eva bez toho, aby to čakala, zvíťazila. Zrušila svoje plány študovať ekonómiu a odišla do Paríža.



Viedla si celkom dobre. Raz sa ocitla pred objektívom fotografky Ellen von Unwerthovej, ktorej pózovala pre kampaň značky Guess. Od tej doby sa Eva preslávila a začala sa objavovať v mnohých módnych časopisoch. Čoskoro sa stala špičkovou modelkou.
Na vrchol sa ale dostala vďaka firme Triumph, výrobcovia spodnej bielizne. Pre nich nafotila reklamu na podprsenku Wonderbra. Táto reklama vzbudila celosvetový ohlas. Zvýšila tržby Triumphu o 41% a dokázala, že Eva má veľkú schopnosť priťahovať zákazníkov. Jej tvár a dekolt spôsobovali dopravné zápchy.



V roku 1995 sa prvýkrát objavila na filmovom plátne a hneď vedľa Gérarda Depardieuho. V roku 2001 sa zúčastnila americkej obdoby súťaže Chcete byť milionárom?, kde vyhrala približne 10 miliónov korún a venovala ich afganským deťom.

Nechýbala na titulných stránkach takých časopisov ako je Harpers bazár, Elle, Woman, Kleopatra, parížskej i talianskej Vogue, Amica alebo amerického Playboya. Pre fotografie časopisu talianskeho vydania Vogue boli nadobudnuté štylizované zábery do 50. rokov v priemyselnom Litvínove.