Presunúť na hlavný obsah

Kristína Peláková

speváčka
Kristína Peláková

Kristína Peláková

speváčka
Miesto narodenia:
Svidník
Partner/ka:
Marián Kavulič
Rodinný stav:
slobodná
Vek:
36
Znamenie:
lev
Povolanie:
speváčka
Osobný web:
kristinamusic.sk

Štúdium

Narodila sa vo Svidníku na Východnom Slovensku. O hudbu sa zaujímala už v detstve. Navštevovala ľudovú školu umenia, kde študovala hru na klavír a spev. Na radu jej učiteľky pokračovať v hudobnom štúdiu sa rozhodla prihlásiť na konzervatórium v Košiciach, kde v roku 2008 vyštudovala hudobno-dramatický odbor.
Medzi jej hudobné vzory patria napríklad Christina Aguilera, Beyoncé Knowles a Britney Spears.

Kariéra

Počas štúdia sa zoznámila s renomovaným producentom Martinom Kavuličom a legendárnym básnikom a textárom Kamilom Peterajom. Toto stretnutie postupom času viedlo k vydaniu jej debutového albumu Ešte Váham, za ktorý získala zlatú platňu.
19. júla 2007 vydala svoj prvý singel Som Tvoja v spolupráci s Opakom z bratislavskej rapovej skupiny A.M.O. K tomuto singlu natočila v Prahe aj svoj prvý videoklip. Nasledovala cover verzia piesne Beáty Dubasovej Vráť mi tie hviezdy, duet Zmrzlina s českou speváčkou Victoriou a singel Ešte Váham, ktorý si neskôr vyslúžil aj nomináciu v kategórii Hit roka na Zlatom Slávikovi. Naspievala aj duet s Robom Grigorovom Po Víne, ktorého premiéra sa uskutočnila na podujatí MISS Slovensko 2008.

V lete 2009 vydala singel Stonka, s ktorým sa umiestnila na druhom mieste rebríčka najhranejších slovenských piesní (IFPI). Kristína sa zúčastnila aj sútaže Eurovision Song Contest 2010 Slovensko. Na nej za veľkej podpory fanúšikov zvíťazila s piesňou Horehronie, ktorá sa neskôr stala celonárodným hitom a 13 týždňov bola najhranejšou piesňou na Slovensku. V júli 2010 podpísala kontrakt s vydavateľstvom Universal Music na Slovensku a v Českej republike. Mesiac na to bol do hitparád nasadený nový singel V sieti ťa mám, ktorý dominoval slovenskému éteru na prvom mieste 13 týždňov.
18. októbra 2010 Kristína vydala nový, očakávaný a svoj v poradí druhý album s názvom podľa úspešného singla V sieti ťa mám.

Zatiaľ posledný album Na slnečnej strane sveta obsahuje 14 skladieb a 3 bonusy. Pilotným singlom bola pieseň Jabĺčko. Jednou z pesničiek je aj známy hit Ta ne. Album otextoval Kamil Peteraj a hudbu zložil skladateľ a producent Marián Kavulič.

Diskografia

Na slnečnej strane sveta (2012)
V sieti ťa mám (2010)
... ešte váham (2008)