Presunúť na hlavný obsah

Kim Kardashian West

herečka, fotomodelka, producentka
Pred a PO Kim Kardashian

Kim Kardashian West

herečka, fotomodelka, producentka
Miesto narodenia:
Los Angeles, California
Partner/ka:
Kanye West
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
43
Znamenie:
váhy
Povolanie:
herečka, fotomodelka, producentka
Osobný web:
kkwbeauty.com

Detstvo


Jej otec Robert Kardashian bol právnikom a pochádzal z tretej generácie arménskych Američanov, matka Kris Kardashian, rodená Houghton, má holandské a škótske korene. Kim má dve sestry, Kourtney a Khloe a jedného brata Roberta. Má aj nevlastných súrodencov, Burtona Jennera, Brandona Jennera a televíznu hviedzu z reality šou Brodyho Jennera. Ďalej má aj nevlastnú sestru Casey Jenner a polovičné sestry Kendall Jenner a Kylie Jenner.

Štúdium


Navštevovala Marymount High School, rímskokatolícku dievčenskú školu v Los Angeles.

Sláva a kariéra


Kim sa odmalička priatelí s Paris Hilton, ktorá ju uviedla do smotánky. Prvé dotyky s popularitou jej priniesla nahrávka sexu so známym R&B spevákom Ray J-om a navyše hneď na to ju odfotili v spoločnosti Paris.
Od októbra 2007 spolu so svojimi dvomi sestrami, mamou, bratom, polovičnými sestrami a nevlastným otcom, účinkuje vo vlastnej reality šou „Keeping up with the Kardashians".
V roku 2008 sa zúčastnila populárnej súťaže „Dancing with the Stars“. Prvú filmovú úlohu dostala v paródii „Disaster Movie“ a neskôr v sitcome „How I Met Your Mother“, v epizóde „Benefits“. Za filmy „Disaster Movie“ a „Temptation: Confessions of a Marriage Counselor“ si vyslúžila Zlatú malinu.
V roku 2009 uviedla na trh vlastný parfém. Spolu so sestrami vytvorila niekoľko kolekcií odevov. Jedna z nich sa volá K-Dash. N konte má aj zisk „People's Choice Awards“ z roku 2011 v kategórii „Favorite TV Celebreality Star“.

Vzťahy


V roku 2000 sa vydala za hudobného producenta Damona Thomasa, ich vzťah skončil rozvodom o štyri roky neskôr. Následne začala randiť s R&B spevákom Ray J-om, potom s futbalovou hviezdou Reggiem Bushom, dallaským kovbojom Milesom Austinom a modelom Gabrielom Aubrym.
V októbri 2010 začala chodiť s basketbalistom Krisom Humphriesom, vzali sa v auguste 2011 v Montecite v Kalifornii, len po 72 dňoch požiadala Kim o rozvod kvôli neprekonateľným rozdielom. Od roku 2014 žije s manželom číslo tri, hudobníkom a producentom, Kanye Westom, s ktorým má dve deti, dcéru North West a syna menom Saint.

Filmografia

2016 - Absolutely Fabulous: The Movie

2016 - American Dad! (TV seriál)

2013 - Temptation: Confessions of a Marriage Counselor

2012 - Drop Dead Diva

2012 - 30 Rock (TV seriál)

2012 - Last Man Standing (TV seriál)

2011 - 2 baby na mizine (TV seriál)

2010 - Spin Crowd, The (TV seriál)

2009 - Brothers (TV seriál)

2009 - CSI: Kriminálka New York

2009 - Deep in the Valley

2009 - Alligator Boots (TV film)

2009 - Beyond the Break (TV seriál)

2009 - Ako som spoznal vašu mamu (How I Met Your Mother)(TV seriál)

2008 - Disaster Movie