Presunúť na hlavný obsah

Róbert Jakab

Herec
Róbert Jakab

Róbert Jakab

Herec
Miesto narodenia:
Nitra
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
47
Znamenie:
lev
Povolanie:
Herec

Zaujímavosť



Vyštudoval strednú školu elektrotechnickú. Počas svojho štúdia na strednej škole aktívne hrával v hudobnom divadle v Nitre. Tam pôsobil medzi amatérmi.

Róbert vyštudoval VŠMU v Bratislave, odbor činoherné herectvo, pod vedením Martina Hubu a Emílie Vašáryovej. Je členom divadla Astorka Korzo '90, kde ho môžme vidieť v rôznych divadelných predstaveniach, ako napríklad Othello, Romeo a Júlia, Čudné popoludnie Dr. Zvonka Burkeho a Na koho to slovo padne.

Na ceste za herectvom sa stretol s mnohými prepážkami už počas strednej školy, práve tam zistil, že by sa chcel stať hercom. Prvý pokus dostať sa na VŠMU mu nevyšiel. Medzi tým sa prihlásil na konzervatórium, kde bol v triede najstarším žiakom medzi svojimi spolužiakmi. Ďalší rok sa opäť vyskúšal prihlásiť na VŠMU, tentokrát mu však prijímacie skúšky už vyšli a Róbert bol prijatý.

Momentálne účinkuje v dennom televíznom seriáli PANELÁK, vysielanom televíznym kanálom TV JOJ, kde hrá postavu večné rozlietaného a unáhleného Karola Mázika, exmanžela barmanky Márie Mázikovej, prezývanej Angie. Prostredníctvom tohto seriálu sa Róbert dostatočne zviditeľnil v očiach divákov.