Presunúť na hlavný obsah

Alena Dušatková

riaditeľka
Alena Dušatková

Alena Dušatková

riaditeľka
Povolanie:
riaditeľka

Štúdium a kariéra


Navštevovala gymnázium v Giraltovciach, odkiaľ išla študovať sociológiu na Filozofickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. Ďalej vyštudovala marketingovú komunikáciu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave.


V rokoch 1986 – 1990 bola vedúcou odbornou referentkou pre výchovu a vzdelávanie v štátnom podniku Vojenské stavby. Jeden rok pracovala na Ministerstve hospodárstva SR na pozícii vedúcej odbornej referentky pre vzdelávanie. Od roku 1991 do roku 1997 pôsobila ako námestníčka riaditeľa Inštitútu prípravy povolaní a rekvalifikácie.
V roku 1997 sa stala generálnou riaditeľkou divízie ďalšieho vzdelávania a medzinárodnej spolupráce Inštitútu zahraničného obchodu a vzdelávania. V rokoch 1999 až 2001 vykonávala funkciu generálnej riaditeľky Európskeho inštitútu postdiplomovej prípravy expertov. Ako riaditeľka Národného ústavu celoživotného vzdelávania pôsobila v rokoch 2001 – 2008.


V súčasnosti je riaditeľkou spoločnosti HILL International Slovakia a kandidátkou číslo jeden kandidátnej listiny 99% - občiansky hlas.