Presunúť na hlavný obsah

William Petersen

americký herec
William Petersen

William Petersen

americký herec
Miesto narodenia:
Evanston, USA
Partner/ka:
Gina Cironeová
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
71
Znamenie:
ryby
Povolanie:
americký herec

Zo života


Študoval šport na uznávanej prestížnej univerzite v Idaho do chvíle, kým „nepričuchol“ k herectvu, od tej doby sa chcel stať hercom. Svoju kariéru začínal v divadle.
V roku 2003 sa druhýkrát oženil, jeho druhou manželkou sa stala učiteľka biológie Gina Cironeová. Z prvého manželstva má William dcéru Mail (32). William sa už stal dedkom, má vnuka Marzika Williama (4).
Po ukončení kariéry sa chce vrátiť do divadla a jeho milovaného mesta Chicaga.

Kariéra


Jeho prvý filmový výstup sa konal až v roku 1981 vo filme ZLODEJ. V roku 1985 sme ho mohli vidieť vo filme ŽIŤ A ZOMRIEŤ V L. A. v role policajta. Od tej doby sú mu prideľované role kriminalistov a detektívov. Zahral si i v divácky obľúbenom filme DVANÁSŤ ROZHNEVANÝCH MUŽOV, rád na tento film spomína.

Prišli ďalšie filmy ako MLADÉ PUŠKY II či MILENEC ALEBO VRAH.
V roku 2000 dosiahol doposiaľ najväčší úspech, zahral si totiž postavu kriminalistu Gila Grissoma v seriáli Kriminálka Las Vegas. V tomto seriáli si dokonca niekoľkokrát obliekol futbalový dres, ktorý nosil na univerzite. Seriál ho preslávil a William sa stal uznávaným hercom. V Kriminálke Las Vegas si už zahral vo viac než 165 dieloch a v súčasnosti patrí k najlepšie plateným seriálovým hercom, jeho plat je totiž 500 tis. dolárov za jeden natočený diel kriminálky.