Presunúť na hlavný obsah
Zranený Joleon Lescott
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
41
Výška:
188 cm
Znamenie:
lev
Pozícia:
obranca

Ďalšie informácie


Joleon Lescott sa narodil 16. augusta 1982 v Birminghame, ako šesťročného ho pred školou zrazilo auto, udalosť dodnes dokumentujú jazvy na jeho tvári. Poctivo prechádzal juniorskými výbermi krajiny, prvú príležitosť reprezentovať Anglicko dostal za éry Steva McClarena. Debutoval 13. októbra 2007 proti Estónsku, po prvom polčase vystriedal Ria Ferdinanda. Jeho prvý štart v základnej zostave nedopadol najlepšie, Anglicko podľahlo v kvalifikácii o Euro 2008 Rusku.

Profesionálnu premiéru zažíva ako 17-ročný vo farbách Wolverhamptonu, v prvej sezóne bol najlepším mladým hráčom Wanderers. Bol členom tímu, ktorý po víťazstve 3:0 nad Sheffieldom United vybojoval postup do Premier Leage, dodnes je na tento úspech mimoriadne hrdý.
Na prvý gól si musel 188 cm vysoký defenzívny univerzál počkať až do 2. apríla 2007, presným zásahom zabezpečoval remízu s Aston Villou. Spoluhráči ho ocenili za najlepšieho hráča sezóny, v hodnotení fanúšikov tesne zaostal za Španielom Artetom. 25. augusta 2009 sa dohodol s Manchesterom City na päťročnej spolupráci, o dva dni debutoval pri výhre 2:0 v Ligovom pohári s Crystal Palace.