Presunúť na hlavný obsah
Frank Lampard
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
45
Výška:
184 cm
Znamenie:
blíženci
Pozícia:
Stredopoliar

Ďalšie informácie


Je anglický profesionálny futbalista, ktorý hrá na pozícii útočného stredopoliara v klube FC Chelsea a v anglickej reprezentácii. Je takisto v pozícii vicekapitána vo svojom klube. Je považovaný za jedného z najlepších anglických futbalistov všetkých čias a širokou verejnosťou je označovaný za jedného z najlepších stredopoliarov svojej generácie. Lampard je tiež označovaný ako box-to-box stredopoliar, hlavne pre "svoje tempo, rozsah prechodu a schopnosť skórovať".

Trojnásobný Chelsea Player of the Year, Lampard, je tiež tretím najviac skórujúcim hráčom všetkých čias so 186 gólmi vo všetkých súťažiach a je jedným z piatich hráčov s viac ako 500 odohratými zápasmi pre klub. Stal sa tiež jedným z piatich hráčov a jediným stredopoliarom, ktorý skóroval so 150 a viac gólmi v Premier League.

V júni 2011 bol označený za 49. najviac zarábajúceho športovca na svete. Dňa 19. mája 2012 sa stal Lampard prvým kapitánom v histórii Chelsea, ktorý zdvihol trofej Ligy majstrov UEFA po vytúženom víťazstve nad Bayernom Mníchov.