Brad Pitt

*18.12.1963
  • Oklahoma, USA Miesto narodenia:
  • Angelina Jolie Partner/ka:
  • Ženatý Rodinný stav:
  • 54 Vek:
  • 179 cm Výška:
  • strelec Znamenie:
  • herec, filmový producent Povolanie:
Doplň Oprav a Vyhraj!
Brad Pitt

Zaujímavosti

V roku 1996 si od herečky Cassandry Petersonovej zakúpil panstvo v hodnote 1,7 milióna dolárov, situované v Južnej Californii, v tom istom roku začal chodiť s Gwyneth Paltrowovou. Kvôli úlohe vo filme SEDEM ROKOV V TIBETE (1997) má zakázaný vstup na územie Číny.

V roku 1997 sa s Gwyneth rozišiel a o dva roky neskôr sa zasnúbil s Jennifer Anistonovou.

V súčasnosti žije s Angelinou Jolie, s ktorou spoločne vychovávajú 3 adoptované a 3 ich vlastné deti. V lete roku 2012 sa po siedmych rokoch partnerstva zasnúbili.

Kariéra

Vyrastal v Springfielde . Medzi súrodencami bol najstarší. Vyštudoval Kickapooho strednú školu. Po absolvovaní štúdia na strednej škole strednej škole začal študovať na Univerzite v Missouri žurnalistiku, grafický a reklamný design a reklamu.

O film sa zaujímal už v detstve. Rozhodol sa, že opustí školu a vydá sa do Los Angeles bez dokončeného vysokoškolského vzdelania. Tam si zahral v jednom TV seriáli.

Venoval sa obvyklým zamestnaniam začínajúcich hercov, aby si mohol zaplatiť herecké kurzy. Predával zmrzlinu, strážil parkovisko a prezlečený za kura robil živú reklamu. Mal možnosti vystupovať v reklame a televízii. Tak sa postupne snažil dostať do filmu.

V polovici 90. rokov sa stal známym hercom. Bol nominovaný na Oscara, vyhral Zlatý glóbus. Obe nominácie boli za herecký výkon vo filme Dvanásť opíc z roku 1995. Jeho kariéra naberala čím ďalej, tým viac na úspechu. V súčasnosti je s ním natočených veľké množstvo filmov.

Filmografia

2015: Stávka na neistotu

2014: Železné srdce

2013: Svetová vojna Z

2013: 12 rokov otrokom

2011: Moneyball

2010: Megamozog

2009: Nehanební bastardi

2008: Podivný prípad Benjamina Buttona

2008: Po prečítaní spáľte

2007: Dannyho trinástka

2007: Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom

2006: Babel

2005: Pán a pani Smithovci

2004: Dannyho dvanástka

2004: Trója

2003: Freedom: A History of Us

2002: Full Frontal

2002: Confessions of a Dangerous Mind

2001: Ocean's Eleven (Dannyho jedenástka)

2001: Priatelia (v epizóde 'The One with the Rumor')

2001: Spy Game

2001: Mexičan

2000: Podfu(c)k

1999: Klub bitkárov

1999: V koži Johna Malkovicha

1998: Zoznámte sa Joe Black

1997: The Dark Side of the Sun

1997: Seven Years in Tibet (Sedem rokov v Tibete)

1997: The Devil's Own

1996: Sleepers

1995: Dvanásť opíc

1995: Se7en (Sedem)

1994: Legends of the Fall (Legenda o vášni)

1994: Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (Interview s upírom)

1994: The Favor

1993: True Romance

1993: Kalifornia

1992: A River Runs Through It

1992: Tales from the Crypt (v epizóde 'King of the Road')

1992: Cool World

1992: Two-Fisted Tales

1992: Contact (Kontakt)

1991: Johnny Suede

1991: Thelma & Louise

1991: Across the Tracks

1990: Glory Days

1990: Too Young to Die?

1990: The Image

1989: thirtysomething (v epizóde 'Love and Sex')

1989: Cutting Class

1989: Happy Together

1989: Growing Pains

1989: Freddy's Nightmares (v epizóde 'Black Tickets')

1989: Head of the Class (v epizóde 'Partners')

1988: A Stoning in Fulham County

1988: 21 Jump Street (v epizóde 'Best Years of Your Life')

1987: Dallas

1987: Another World

1987: Less Than Zero

1987: No Man's Land

1987: No Way Out

Súvisiace články