Emma Watson

*15.04.1990
  • Paríž, Francúzsko Miesto narodenia:
  • William Knight Partner/ka:
  • slobodná Rodinný stav:
  • 28 Vek:
  • baran Znamenie:
  • herečka, modelka, aktivistka Povolanie:
  • https://www.instagram.com/emmawatson/ Osobný web:
Doplň Oprav a Vyhraj!
Emma Watson stavila na odvážny model od Calvina Kleina

Kariéra

Emma sa narodila ako Emma Charlotte Duerre Watson v Paríži. Meno dostala po babičke. Po rozvode jej rodičov sa spolu s matkou a bratom presťahovali do Oxfordshire v Anglicku. Má o tri roky mladšieho brata Alexa a okrem neho aj troch mladších nevlastných súrodencov - brata Tobyho a sestry, dvojičky Ninu a Lucy.
V škole prejavovala Emma nadšenie pre herectvo. Zahrala si v niekoľkých školských divadelných predstaveniach napríklad "Arthur: The Young Years", "Happy Prince" a Alica v krajine zázrakov. Ako 7-ročná sa umiestnila na 1. mieste v školskej súťaži v recitácii.

Konkurzu na Hermionu vo filmovej sérii Harry Potter sa zúčastnila na podnet svojho učiteľa herectva, ale neverila, že by sa jej to podarilo. Už v prvej časti série bola podľa kritikov taká dobrá, že získala "Young Artist Award". Séria Harry Potter sa ale stala súčasťou jej života počas 10-tich rokov, no medzitým aj po tom získala roly aj v iných filmoch.
V roku 2007 ju časopis "Forbes" vyhlásil za 6. najvplyvnejšiu mladú hviezdu na svete. V tomto roku natočila prvý film, ktorý sa netýkal Harryho Pottera, a to filmovú adaptáciu knihy Noela Streatfeilda - Baletné topánky.
Návrhárka Vivienne Westwood v britskom "Elle" označila Emmu za módnu ikonu, keď mala iba 20 rokov.
Po ukončení strednej školy nastúpila na "Brown Univerzity" na Rhode Islande a niekoľko semestrov strávila aj na "Worcester College" na Oxforde. Štúdium ukončila s titulom bakalár v odbore anglická literatúra v roku 2014.
So svojim spolužiakom Willom Adamowiczom mal pomerne dlhý vzťah v rokoch 2011 až 2013, potom sa začala stretávať s oxfordským hráčom rugby Matthewom Janneyom, ale vzťah trval len niekoľko mesiacov. Jej posledný vzťah sa začal v roku 2015, od kedy randí s Williamom Knightom, podnikateľom v oblasti počítačových technológií.
Ako modelka spolupracovala so značkou Burberry a Lancôme a ocitla sa na obálkach mnohých časopisov.
Britská akadémia filmového a televízneho umenia jej v roku 2014 udelila cenu BAFTA v kategórii "umelec roka". V tom čase sa stala aj ambasádorkou dobre nádeje pre "UN Women", organizáciu, ktorá má za cieľ podporovať rovnosť pohlaví a posilniť postavenie žien.

Filmografia



2017 Beauty and the Beast
2016 The Circle
2015 Regression
Colonia / Kolónia
The Vicar of Dibley (TV seriál)
2014 Noah / Noe
2013 This Is the End / To je koniec !
The Bling Ring / Bling Ring: Ako VIP-ky
2012 The Perks of Being a Wallflower / Ten, kto stojí v kúte
2011 My Week with Marilyn / Môj týždeň s Marilyn
Harry Potter and the Deathly Hallows 2 / Harry Potter a Dary smrti II
2010 Harry Potter and the Deathly Hallows 1 / Harry Potter a Dary smrti I
Harry Potter and the Forbidden Journey
2009 Harry Potter and the Half-Blood Prince / Harry Potter a Polovičný princ
2008 The Tale of Despereaux / Príbeh o Zúfalčekovi
2007 Ballet Shoes (TV Movie)
Harry Potter and the Order of the Phoenix / Harry Potter a Fénixov
rád
2005 Harry Potter and the Goblet of Fire / Harry Potter a Ohnivá čaša
2004 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban / Harry Potter a väzen z
Azkabanu
2002 Harry Potter and the Chamber of Secrets / Harry Potter a tajomná
komnata
2001 Harry Potter and the Philosopher's Stone / Harry Potter a kameň
mudrcov

Zaujímavosti

V roku 2013 získala certifikát ako učiteľka jogy a meditácie.
Sama seba, čo sa vyznania viery týka, označuje za univerzalistu.

Súvisiace články