Ben Stiller

*30.11.1965
  • New York, USA Miesto narodenia:
  • Christine Taylor Partner/ka:
  • ženatý Rodinný stav:
  • 52 Vek:
  • strelec Znamenie:
  • herec, scenárista, režisér Povolanie:
Doplň Oprav a Vyhraj!
Ben Stiller

Životopis

Benjamin Edward Stiller sa narodil do židovskej rodiny komediálnych hercov Jerryho Stiller a Anne Meara. On a jeho sestra Amy vyrastali medzi filmovými hviezdami, rodičia im nebránili preniknúť do sveta filmu.
Po absolvovaní strednej školy Calhoun School v New Yorku odišiel študovať film na Kalifornskú univerzitu v Los Angeles, ktorú však po necelom roku ukončil.

Pred televíznou kamerou sa po prvýkrát objavil v desiatich rokoch. O dva roky neskôr získal úlohu vo filme Stevena Spielberga "Ríša slnka"
(Empire of the Sun). Od roku 1989 pracoval ako herec a scenárista v zábavnom programe Saturday Nighty Live. O rok neskôr už mal vlastnú televíznu show, ktorá sa volala The Ben Stiller show. Napriek veľkému úspechu bola táto show zrušená. Ben a jeho spolupracovník za túto show získali cenu Emmy za scenár.

Svoj režijný debut uskutočnil vo filme "Bolestná realita" (Reality Bites) kde sa v hlavnej roli objavila Winona Ryder.

Známy komik nemal ľahké začiatky. Kritici jeho filmy spočiatku dosť kritizovali, ale i cez všetky začiatočné neúspechy sa nevzdal a dnes patrí medzi celosvetové uznávané filmové hviezdy.

Jeho veľkým filmovým vzorom bol Tom Cruise v snímke "Mission: Impossible 2", ktorá ho inšpirovala k natočeniu snímky "Mission: Improbable".

Filmografia

1987: Empire of the Sun

1987: Hot Pursuit

1989: Next of Kin

1990: Stella

1998: Zero Effect

2003: Nobody Knows Anything!

2004: Dodgeball: A True Underdog Story

2007: The Heartbreak Kid

2010: Greenberg

2010: I'm Still Here

2011: The Trip

2012: Susedská hliadka

2013: Tajný život Waltera Mittyho

2014: Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky

2015: Zoolander No. 2

Producentská filmografia

2017: Prečo práve on?

2016: Zoolander No. 2

2013: Tajný život Waltera Mittyho

2011: 30 minút alebo menej

2010: Stiller & Meara (TV seriál)

2008: Tropická búrka

2007: Ľadovo ostrí

2004: Vybíjaná: Choď do toho na plné gule

2003: Tú starú treba zabiť!

2001: Zoolander

1988: Hustler of Money, The (TV film)

Súvisiace články