Zuzana Smatanová

*14.06.1984
  • Súľov-Hradná Miesto narodenia:
  • slobodná Rodinný stav:
  • 32 Vek:
  • 175 cm Výška:
  • blíženci Znamenie:
  • skladateľka, textárka, speváčka Povolanie:
  • www.zuzanasmatanova.sk Osobný web:
Doplň Oprav a Vyhraj!
Zuzana Smatanova

Detsvo a štúdium

Už počas základnej školy sa začala venovať kresleniu a vtedy ju otec prihlásil do Ľudovej školy umenia. Neskôr začala tancovať, ale posledné dva roky základnej školy strávila na kurzoch angličtiny. V roku 1998 ju prijali na Pedagogickú a Sociálnu Akadémiu do Turčianskych Teplíc, ale viac ako učiteľské povolanie ju tam lákala hudba. Učila sa hrať na klavír a flautu, čo bolo nevyhnutné pre prácu v materskej škole. Stala sa členkou dievčenského speváckeho zboru. Už vtedy začala hrať na gitare. Vo 4. ročníku ju spolužiačka prihlásila na súťaž Amatérska gitara v Čadci, ktorú vyhrala. V septembri roku 2002 začala chodiť na angličtinu do Jazykovej školy v Žiline, lákalo ju aj konzervatórium. V novembri 2002 bola na súťaži Zlatý štít Liptova v Liptovskom Mikuláši, kde obsadila jedno z prvých miest. Keďže si vtom čase zložila vlastné skladby, chcela si ich niekde uložiť a vtedy spoznala gospelového speváka Richarda Čanakyho, s ktorým nahrala svoje pesničky ako demo.

Kariéra

Vo februári 2003 sa pri hlásila na súťaž CocaCola Popstar, no vtedy ešte nemala kapelu, preto za veľa vďačí práve Richardovi Čanakymu. Počas júna a júla nahrala v štúdiu Le Creative s producentom Mariánom Kachútom svoj debutový album „Entirely good“ ktorý vyšiel 8.9.2003. Odvtedy stihla vydať ďalšie albumy. Na svojom konte má rôzne zaujímavé projekty s inými známymi hudobníkmi ako skupina Desmod, I.M.T. Smile, s Petron Nagyom.

Diskografia

2003: Entirely Good

2005: Svet mi stúpil na nohu

2007: Tabletky odvahy

2009: Gemini

2011: Dvere

2013: Momenty

Ocenenia

2003: Coca-Cola Popstar

2003: Aurel, „objav roka“

2004: Grand Prix Radio, „speváčka roka“

2004: Osobnosť televíznej obrazovky – OTO, „speváčka roka“

2004: Aurel, „najlepší ženský spevácky výkon“

2004: Aurel, „pieseň roka“ („Pár dní“ so skupinou Desmod)

2005: Osobnosť televíznej obrazovky – OTO, „speváčka roka“

2005: Zlatý slávik, „speváčka roka“

2005: Slávik, „hit roka“

2005: Slávik, „rádio slávik“

2006: Zlatý slávik, „speváčka roka“

2007: Zlatý slávik, „speváčka roka“

2008: Zlatý slávik, „speváčka roka“

2009: Zlatý slávik, „speváčka roka“

2010: Zlatý slávik, „speváčka roka“

2010: Zlatý slávik, „absolútny slávik“

2011: Strieborný slávik, „speváčka roka“

2011: Slávik, „web roka“

2012: Bronzový slávik, „speváčka roka“

2012: Slávik, „web roka“

Súvisiace články